Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
29
Szereplők
7
Vélemények
14
Képek
1
Videók

Vélemények: Út a szabadságba (2010)

 
Berto49   2019. 08. 26.

legújabb vélemény

Az emberfeletti megpróbáltatások filmje

Mindeddig azt gondoltam, hogy a „Sarkvidék” című filmben Mads Mikkelsen élte át a legnehezebb forgatást. Nagy tévedés, mert amit ennek a filmnek a szereplői kibírtak, az túlmegy az emberi képességek határain. Még nézni is fizikai gyötrelemmel járt. A legteljesebb elismerésem a színészeknek. Szörnyű, embertelen körülmények voltak a GULAG táboraiban, de ami a szökésük után következett, az ép ésszel fel nem fogható! Jogosnak tartom, hogy néhányan kétségbe is vonják Sławomir Rawicz (1915-2004) írásának hitelességét. Igazság ide, vagy oda, kegyetlenül látványos (mindkét jelzőt találónak érzem!) film született Peter Weir rendezésében. Van egy hasonló témájú könyv/film, a címe: „Ameddig a lábam bírja”, Josef Martin Bauer memoárja alapján készült, a filmváltozatot pedig Hardy Martins rendezte kilenc évvel korábban. Azt hitelesebbnek érzem. A film látványvilága erősen emlékeztet a National Geographic természetfilmjeire, ami nem véletlen, hiszen a National Geographic Films producerként részt vett a gyártásában. Végezetül egy nagyon szubjektív megjegyzés: Saoirse Ronan „üldöz” engem. A forgatáskor éppen 16 éves színésznő akaratlanul is mindig a szemem elé kerül. Igaz, hogy a „Lady Bird” esetén számítottam rá, de itt teljesen váratlanul bukkant fel, pedig aztán jól ellennék nélküle. Az az igazság, hogy Irena szerepében ő is jó volt.

 
HercegPeter   2018. 06. 10.

Az elején elmondott szöveggel kicsit lelőtték a poént. Így nem volt annyira izgalmas. Alapból nem volt meg benne az a bizonyos, megmagyarázhatatlan plusz, amit vártam tőle. Viszont ennek okát nem a színészekben kell keresni. Ők nagyon jók voltak és e... több»


 
mimi   2015. 04. 22.

Nem finomkodik, nem próbálja meg elleplezni azt, amit nem szívesen látunk. Mindent kegyetlenül megmutat, és nem úgy, ahogy azt Hollywood tenni szokta. Kifejezetten érdekes, hogy úgy ábrázolja a háborút, hogy egyetlen csatajelenetet sem látunk. Mégis emberéletek forognak kockán

 
Corazon.Donq   2015. 08. 16.

Bitang jó filmet kreáltak és itt semmi negatívumot nem tudnék mondani. Látványban szinte tökéletes és lélegzetelállító tud, lenni ez szerencsére nem megy a történet rovására sem.

 
Topicica   2016. 12. 07.

Mit bír ki az ember? És mi gyilkosabb: a fagy vagy a forróság? A vége egy kicsit kapkodós lett, ezért 4 csillag, de amúgy nagyon-nagyon jó film.

 
qwertz   2016. 01. 25.

Nem semmi volt ez a film. Ez egy igaz történet amúgy? Ha valaki tényleg lenyomta ezt, akkor az nagyon merész. Nem hiszem, hogy egy egyszerű ember különösebb felkészülés nélkül meg tudná-e csinálni. Pláne, ha előtte éhezett mint hadifogoly mondjuk.

 
Penge   2016. 01. 12.

Engem nagyon megmozgatott ez a film érzelmileg, hihetetlenül erős alakítások voltak benne nagyszerű színészektől. Jó volt Colin Farrellt egy ilyen drámai szerepben is látni végre. Egy szóval nagyon bejött az alapötlet is, a kivitelezés is.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.