84 Addig jár a korsó a kútra... (2001)
A kép forrása: Gaumont

84 Addig jár a korsó a kútra... (2001)
A kép forrása: Gaumont

Daniel Auteuilnek jól áll a kemény zsaru szerep is, de itt is nagyon otthonosan mozog. Ahogyan Gérard Depardieu is egy színészzseni volt a maga idejében! Thierry Lhermitte-hez is nagyon illik a ráosztott karakter. Kifejezetten jól áll neki. És hát ott van még Michéle Laroque, aki igazán bájos volt végig. Ennek minden percét élvezem. Aki szereti a francia filmeket, az ne hagyja ki! Nagyon ütős vígjáték.
Szerintem az ötlet már el lett sütve, tutira láttam már erre alapozott filmet, de Auteuil Dancsi és Depardieu viszi a hátán a produkciót, el lehet szórakozni rajta. A 21 év eléggé érződik, kicsit múlt századinak tűnik a ritmus, de rá lehet hangolódni. Elég franciás a sztori, van neki egy balos szakszervezeti jellege, főnökök és beosztottak közötti nagy történésekkel, kollegiális széthúzással majd összetartással, de semmi szélsőség. 2001-ben Franciaországban még felhőtlenül mentek az olyan önfeledt buzizós poénok, amik manapság nem jöhetnének ki filmben, ez néha zavarba is hozza a polkorrekt nézőt. Megtekintésre ajánlott.
Eredetileg az volt a magyar címe, hogy "Addig jár a k*cs*g a kútra", de az utolsó pillanatban szerencsére jóval szelídebbre cserélték. Egyes filmes oldalak nem vették figyelembe a változtatást.