Vadászat után

Vadászat után

After the Hunt

migoras

Egy széles körben tisztelt, okos és tekintélyes egyetemi tanár (Julia Roberts) váratlanul azzal szembesül, hogy a megszokott szavak és érvek nem mindig elegendők. Egy fiatal diákja (Ayo Edebiri) ugyanis súlyos vádat emel – mégpedig a tanszék egyik ifjú oktatója (Andrew Garfield) ellen. De… Több

Rendező: Luca Guadagnino
Forgatókönyvíró: Nora Garrett
Ország: Amerikai Egyesült Államok, Olaszország
Premier (HU): 2025.10.16. | Amazon Prime Video (2025.11.20.)
Forgalmazó: InterCom

2025.11.21 Kittikee

Ahogyan én látom s értelmezem eme alkotást: Kezdés, főcím: full Woody Allen stíl. Adott egy leszbikus "diáklány", aki belezúgott a "tanárnőjébe". Mindenbe is' majmolja, rajongja, még a tanárnénitől elcsent "múltbéli pakkból" kifolyólag a sexuális zak... Több

2025.10.16 zirgon

A témák, amiket feszeget: hatalom, felelősség, udvariatlan igazságok, mind fontosak és aktuálisak, de a film sokszor felületes marad, amit nagyon sajnálok.

2025.10.26 majkroly

Kemény téma, közepes kivitelezés

Nem Luca Guadagnino legjobb filmje, ugyanakkor érdekes és manapság sajnos elég sokszor előforduló témát feszeget. Ha egy olyan 5 évvel ezelőtt jött volna ki a film, biztos nagyobbat szól, akkor volt talán a csúcsán a #metoo mozgalom. A színészi játék abszolút rendben van, ugyanakkor a dialógusokat olykor kicsit mesterkéltnek találtam, nem tűnt természetesnek, bár ez betudható annak is, hogy többnyire tanárok és diákjaik között zajlottak. A zenéket illetően viszont abszolút csalódás a film, Trent Reznor és Atticus Ross ennél sokkal többre képes, a Challengers és a Tron-Ares-filmekben abszolút maradandó soundtracket alkottak, ebben viszont gyakorlatilag egy emlékezetes zene sincsen. A fényképezés rendben van, viszont kicsit talán komor, a szürke színvilág dominál, gondolom, a témaválasztás miatt esett erre a választás. Összességében tetszett, habár számomra ez inkább egy egyszernézős film. A cím értelmére viszont a mai napig nem sikerült rájönnöm, hogyan kapcsolódik a filmhez, gondolom, nálam okosabb emberek számára biztos egyértelmű :)

2025.10.26 kossikbence

Vadászat után (2025)

Ez a film egy lassan kibontakozó, feszültséggel teli dráma, ami inkább az emberi lélek sötét oldalát vizsgálja, mintsem a cselekmény tempójával hódít. Őszintén szólva, kicsit lassabb filmre számítottam, de végül jobban lekötött, mint vártam. A történet fokozatosan tárja fel a szereplők múltját és titkait, és ettől egyre erősebb a hangulata. Julia Roberts játéka kimagasló – egyszerre törékeny és kemény, míg Andrew Garfield karaktere hozza azt a belső feszültséget, ami miatt nem lehet nem figyelni rá. A film képi világa letisztult, mégis tele van apró részletekkel, amik hozzátesznek az összképhez. Néhol elnyújtottnak éreztem, de a történet végére minden apró mozzanat értelmet nyer. Nem egy könnyed mozi, hanem egy elgondolkodtató, lassú tűzön égő dráma, ami után az ember kicsit csendben marad, és megpróbálja feldolgozni, amit látott.

A film 16 701 058 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 6 609 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

Andrew Garfield kiemelte, hogy Guadagnino a forgatáson egyszerre spontán és nagyon precíz – szabadon engedi a pillanatot, de pontos vízióval rendelkezik.Szerző: Csillag Lajos