Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
57
Filmadatlap
 
27
Szereplők
6
Vélemények
4
Képek
4
Videók
Amundsen
 
indingo   2019. 11. 26.

Egyszerű, könnyen követhető történet, mindent készen kapunk, semmi izgalom és azaz érzésünk nem csak a film helyszíne jeges és hófödte, de mintha a néző is fagyos hangulatba kerülne a végére.

 
Caravaggio1978   2019. 12. 10.
mérföldkő?

Elég unalmasra és élvezhetetlenre sikerült,egy teljesen értelmetlen küldetésről készült mozi,hányan odavesztek a semmiért,nos igazándiból erre nem térek ki. Tehát a film közben ha otthon vagy nyugodtan meg lehet ebédelni ,nem köti le az embert


 
trinagl   2019. 11. 13.

Bár elképesztően hangulatos film, ami jó időre ráragad az emberre, mindezek ellenére szerintem nagyon elillan az egész. Egész egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy még egyszer meg akarjam néni ezt a filmet, pedig nem volt rossz, és az alakítások is egészen jóra sikeredtek, mindezek ellenére azt mondanám, hogy ez csupán egy "egyszernéző".

 
michal   2019. 11. 10.

Nagyon jó film az Amundsen, talán túlságosan is süt róla az, hogy profi mű, és talán pont emiatt is marad egy felejthető mű. Egyszer mindenképp érdemes megnézni, de nem sok marad az egészből.

 
bob.007   2019. 06. 25.

Ha az volt a rendező szándéka, hogy egy közepesen izgalmas, kissé drámai kalandfilmet készítsen, akkor rendben van. Ha viszont Amundsenről és a világ egyik legjelentősebb felfedező útjáról akart filmet készíteni, az már sajnos kevésbé sikerült. Értem én, hogy kicsit az "ember" felől akarta megközelíteni az eseményeket, de ennek az lett az eredménye, hogy a szükségesnél több fölösleges párbeszéd került a filmbe, ráadásul olyan görcsösen Amundsenre összpontosít, hogy az egész úgy jön át, mintha egyedül az övé lenne minden érdem. Sajnos több sebből vérzik a film, de semmiképp nem nevezném menthetetlenül rossznak, érdemes megnézni, csak az én elvárásaimnak nem felelt meg.

 
Az IMDb értékelést látva lehet, hogy a film pozícionálása nem egyértelmű, mert akik a művészfilmek világát keresik, azoknak lehet, hogy nem eléggé művészi, a populárisabb filmek híveinek pedig lehet, hogy túl lassú és lelkizős. több»
 
A norvégok egyik nemzeti büszkeségéről, a sarkkutató Roald Amundsenről a Kon-Tiki és a Max Manus társrendezője készített filmet. több»
 
Egy fordulatos élet unalmas tálalása – talán így lehetne legjobban összefoglalni Sandberg filmjét, mely arra ugyanakkor tökéletesen alkalmas, hogy két órában bemutassa a felfedező életét azok számára, akik nem kívánják átböngészni a róla szóló vaskos könyveket. több»

A film 5 947 269 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 4 451 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film annak a Roald Amundsennek a történetét és expedícióját dolgozza fel, aki elsőként hajózott el a Déli-sarkra.

(hp)
 

Espen Sandberg rendező harmadik norvég történelmi filmje. Forgatott már Thor Heyerdal legendás hajóskapitányról és Max Manusról, a norvég ellenállás (2. világháború) egyik vezéralakjáról.

(hp)
 

Espen Sandberg alkotását hatalmas várakozások előzték meg Norvégiában, ugyanis a rendező Hollywoodból tért vissza (A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja), hogy leforgassa a nagyszabású történelmi filmjét.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.