Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
60%

Amundsen (2019)

Amundsen
Filmadatlap
 
27
Szereplők
6
Vélemények
4
Képek
4
Videók
 
Caravaggio1978   2019. 12. 10.

legújabb vélemény

0
mérföldkő?

Elég unalmasra és élvezhetetlenre sikerült,egy teljesen értelmetlen küldetésről készült mozi,hányan odavesztek a semmiért,nos igazándiból erre nem térek ki. Tehát a film közben ha otthon vagy nyugodtan meg lehet ebédelni ,nem köti le az embert

 
indingo   2019. 11. 26.

0

Egyszerű, könnyen követhető történet, mindent készen kapunk, semmi izgalom és azaz érzésünk nem csak a film helyszíne jeges és hófödte, de mintha a néző is fagyos hangulatba kerülne a végére.


 
trinagl   2019. 11. 13.

0

Bár elképesztően hangulatos film, ami jó időre ráragad az emberre, mindezek ellenére szerintem nagyon elillan az egész. Egész egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy még egyszer meg akarjam néni ezt a filmet, pedig nem volt rossz, és az alakítások is e... több»

 
vdfvldmflvmdf   2019. 11. 10.

0

Nagyon jó film az Amundsen, talán túlságosan is süt róla az, hogy profi mű, és talán pont emiatt is marad egy felejthető mű. Egyszer mindenképp érdemes megnézni, de nem sok marad az egészből.

 
bob.007   2019. 07. 11.

0

Ha az volt a rendező szándéka, hogy egy közepesen izgalmas, kissé drámai kalandfilmet készítsen, akkor rendben van. Ha viszont Amundsenről és a világ egyik legjelentősebb felfedező útjáról akart filmet készíteni, az már sajnos kevésbé sikerült. Értem... több»

 
mártilány   2019. 03. 19.

0

Szeretem az életrajzi filmeket, de ez nem fogott meg. Legalábbis fölösleges moziban nézni, annyira lapos és unalmas. Egy igazi száraz életrajz, semmi több, pedig Amundsen élete pont nem arról híres, hogy unalmas lett volna. Igazából minden fontosabb ... több»

Galéria (4)

Videók (4)

A film 5 947 269 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 4 451 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film annak a Roald Amundsennek a történetét és expedícióját dolgozza fel, aki elsőként hajózott el a Déli-sarkra.

(hp )
 

Espen Sandberg rendező harmadik norvég történelmi filmje. Forgatott már Thor Heyerdal legendás hajóskapitányról és Max Manusról, a norvég ellenállás (2. világháború) egyik vezéralakjáról.

(hp )
 

Espen Sandberg alkotását hatalmas várakozások előzték meg Norvégiában, ugyanis a rendező Hollywoodból tért vissza (A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja), hogy leforgassa a nagyszabású történelmi filmjét.

(hp )
 

Az Amundsen a közismert norvég felfedező, Roald Amundsen életét dolgozza fel.

(hp )
 

A film forgatása Norvégiában, Izlandon és Csehországban zajlott.

(hp )
 
Az IMDb értékelést látva lehet, hogy a film pozícionálása nem egyértelmű, mert akik a művészfilmek világát keresik, azoknak lehet, hogy nem eléggé művészi, a populárisabb filmek híveinek pedig lehet, hogy túl lassú és lelkizős. több»
 
A norvégok egyik nemzeti büszkeségéről, a sarkkutató Roald Amundsenről a Kon-Tiki és a Max Manus társrendezője készített filmet. több»
 
Egy fordulatos élet unalmas tálalása – talán így lehetne legjobban összefoglalni Sandberg filmjét, mely arra ugyanakkor tökéletesen alkalmas, hogy két órában bemutassa a felfedező életét azok számára, akik nem kívánják átböngészni a róla szóló vaskos könyveket. több»