Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
84

Az elefántember (1980)

The Elephant Man
Filmadatlap
 
31
Szereplők
9
Vélemények
12
Képek
2
Videók
 
Deku   2017. 11. 20.

Véleményem szerint ezt kár volt még gondolatba foglalni is nemhogy megvalósítani. Ez valami pusztulat volt totális káosz és rémes volt amit elkészítettek. Ez persze az én nézőpontom, nekem nem tetszett és slussz.

 
NorbiP   2017. 03. 12.

Egy szép történetet mesél el kerek egész. A színészek nagyon jók, és a téma eléggé megrázó. Bátran tudom ajánlani azoknak, akik szeretik a drámákat, és életrajzi filmeket.


 
Laci000   2015. 05. 22.

Én ettől a filmtől csak szomorú lettem, mivel szörnyű témát feszeget, azt hogy az emberek mennyire aljasok tudnak lenni egy testileg fogyatékos emberrel, pedig ez nem az ő bűne... Kedvelem Anthony Hopkins-t és nagyra tartom a munkásságát, de ez a film nem kötötte le a figyelmemet.

 
Greti0430   2016. 02. 09.

Anthony Hopkins fantasztikus, külön tetszett hogy fekete-fehér a film. Sajnos aktuális a téma. A mai világban is hasonló a helyzet, persze nem nyíltan, de ugyanúgy mutogatják a valamilyen testi deformitással küzdő embereket, a TVben a nagyközönség előtt. Számomra a kettő ugyanaz... A vége nagyon meghatott, hogy milyen , és miért olyan véget ért az elefántember.

 
dóri   2015. 02. 24.

Egy nagy társadalom kritikát fogalmaz meg a film. Egy valós életen keresztül mutatja be az emberi kegyetlenség egy igen gyakori fajtáját. Az egész film legpozitívabb karaktere maga John Merrick, de azért rajta kívül is lehet látni pár önzetlen embert. Nekem az kivált kép tetszik, hogy az egész film fekete-fehér, még nyomatékosabb lett így a mondani valója. Ez egy tipikusan olyan alkotás, ami mély nyomot hagy az emberben.

John Hurt
Freddie Jones
Anthony Hopkins
John Hurt
Wendy Hiller
Anthony Hopkins
John Hurt

A film összbevétele 26 010 864 dollár volt (imdb.com).

 

A film szerepel az, 1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című listában.

(Norbi)
 

Amikor Treves először találkozik az Elefántemberrel, ejt egy könnycseppet. Anthony Hopkins a halott édesapjára gondolt a forgatáskor, hogy sírni tudjon.

(SódóGA)
 

Merrick valójában sosem tudott olyan tisztán beszélni, mint a filmben, mivel erősen deformáltak voltak a hangképző szervei is. Az esetek nagy részében Treves tolmácsolt a látogatóknak. Akik jól ismerték, megértették a beszédét, melyet az idő múlásával egyre nehezebben lehetett kivenni.

(SódóGA)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.