Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
85

Az elefántember (1980)

The Elephant Man
Filmadatlap
 
31
Szereplők
10
Vélemények
12
Képek
3
Videók
John Hurt
Freddie Jones
Anthony Hopkins
John Hurt
Wendy Hiller
Anthony Hopkins
John Hurt
 
NGN   2019. 11. 16.

legújabb vélemény

Kirekesztés és elfogadás, avagy Joseph Merrick felemelkedése

:::CSELEKMÉNYLEÍRÁST TARTALMAZHAT::: Joseph Merrick 1862 körül született Angliában, és arról híresült el, hogy a teste iszonyatos módon torzult el a daganatoknak köszönhetően. Akkoriban cirkuszi látványosság lett belőle, és "Elefántember" néven vált ismertté. Az élete igencsak tragikus volt, hiszen rengeteget bántották, megverték a külseje miatt. Nem értették meg az emberek, hogy egy emberi lény lakozik a torzulások mögött. Egyszerűen szörnyként tekintettek rá. Sir Frederick Treves, egy anatómiában is jártas orvos, miután felfedezte Merricket, megpróbálta őt a világnak emberként is megmutatni, hogy végre elfogadják és megértsék a tragédiáját. David Lynch filmjében Anthony Hopkins alakítja a... több»

 
Deku   2017. 11. 20.

Véleményem szerint ezt kár volt még gondolatba foglalni is nemhogy megvalósítani. Ez valami pusztulat volt totális káosz és rémes volt amit elkészítettek. Ez persze az én nézőpontom, nekem nem tetszett és slussz.


 
NorbiP   2017. 03. 12.

Egy szép történetet mesél el kerek egész. A színészek nagyon jók, és a téma eléggé megrázó. Bátran tudom ajánlani azoknak, akik szeretik a drámákat, és életrajzi filmeket.

 
Laci000   2015. 05. 22.

Én ettől a filmtől csak szomorú lettem, mivel szörnyű témát feszeget, azt hogy az emberek mennyire aljasok tudnak lenni egy testileg fogyatékos emberrel, pedig ez nem az ő bűne... Kedvelem Anthony Hopkins-t és nagyra tartom a munkásságát, de ez a film nem kötötte le a figyelmemet.

 
Galway   2016. 02. 09.

Anthony Hopkins fantasztikus, külön tetszett hogy fekete-fehér a film. Sajnos aktuális a téma. A mai világban is hasonló a helyzet, persze nem nyíltan, de ugyanúgy mutogatják a valamilyen testi deformitással küzdő embereket, a TVben a nagyközönség előtt. Számomra a kettő ugyanaz... A vége nagyon meghatott, hogy milyen , és miért olyan véget ért az elefántember.

A film összbevétele 26 010 864 dollár volt (imdb.com).

 

A film szerepel az, 1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című listában.

(Norbi)
 

Amikor Treves először találkozik az Elefántemberrel, ejt egy könnycseppet. Anthony Hopkins a halott édesapjára gondolt a forgatáskor, hogy sírni tudjon.

(SódóGA)
 

Merrick valójában sosem tudott olyan tisztán beszélni, mint a filmben, mivel erősen deformáltak voltak a hangképző szervei is. Az esetek nagy részében Treves tolmácsolt a látogatóknak. Akik jól ismerték, megértették a beszédét, melyet az idő múlásával egyre nehezebben lehetett kivenni.

(SódóGA)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.