Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
88%

Az elefántember (1980)

The Elephant Man
Filmadatlap
 
31
Szereplők
10
Vélemények
12
Képek
3
Videók
 
NGN   2019. 11. 16.

legújabb vélemény

0
Kirekesztés és elfogadás, avagy Joseph Merrick felemelkedése

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Joseph Merrick 1862 körül született Angliában, és arról híresült el, hogy a teste iszonyatos módon torzult el a daganatoknak köszönhetően. Akkoriban cirkuszi látványosság lett belőle, és "Elefántember" néven vált ismertté. Az élete igencsak tragikus... teljes kritika»

 
Deku   2017. 11. 20.

0

Véleményem szerint ezt kár volt még gondolatba foglalni is nemhogy megvalósítani. Ez valami pusztulat volt totális káosz és rémes volt amit elkészítettek. Ez persze az én nézőpontom, nekem nem tetszett és slussz.


 
NorbiP   2017. 03. 12.

0

Egy szép történetet mesél el kerek egész. A színészek nagyon jók, és a téma eléggé megrázó. Bátran tudom ajánlani azoknak, akik szeretik a drámákat, és életrajzi filmeket.

 
Laci000   2015. 05. 22.

0

Én ettől a filmtől csak szomorú lettem, mivel szörnyű témát feszeget, azt hogy az emberek mennyire aljasok tudnak lenni egy testileg fogyatékos emberrel, pedig ez nem az ő bűne... Kedvelem Anthony Hopkins-t és nagyra tartom a munkásságát, de ez a film nem kötötte le a figyelmemet.

 
Galway   2016. 02. 09.

0

Anthony Hopkins fantasztikus, külön tetszett hogy fekete-fehér a film. Sajnos aktuális a téma. A mai világban is hasonló a helyzet, persze nem nyíltan, de ugyanúgy mutogatják a valamilyen testi deformitással küzdő embereket, a TVben a nagyközönség e... több»

 
dóri   2015. 02. 24.

0

Egy nagy társadalom kritikát fogalmaz meg a film. Egy valós életen keresztül mutatja be az emberi kegyetlenség egy igen gyakori fajtáját. Az egész film legpozitívabb karaktere maga John Merrick, de azért rajta kívül is lehet látni pár önzetlen embert... több»

 
Akasa87   2015. 05. 11.

0

Kiskoromban láttam, de azóta is emlékszem rá, pedig voltam van 8 éves...2 hétig rosszakat álmodtam tőle és azóta se merem újra megnézni :D :D :D

Galéria (12)

John Hurt
Freddie Jones
Anthony Hopkins
John Hurt
Wendy Hiller
Anthony Hopkins
John Hurt

Videók (3)

A film összbevétele 26 010 864 dollár volt (imdb.com).

 

A film szerepel az, 1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című listában.

(Norbi)
 

Amikor Treves először találkozik az Elefántemberrel, ejt egy könnycseppet. Anthony Hopkins a halott édesapjára gondolt a forgatáskor, hogy sírni tudjon.

(SódóGA)
 

Merrick valójában sosem tudott olyan tisztán beszélni, mint a filmben, mivel erősen deformáltak voltak a hangképző szervei is. Az esetek nagy részében Treves tolmácsolt a látogatóknak. Akik jól ismerték, megértették a beszédét, melyet az idő múlásával egyre nehezebben lehetett kivenni.

(SódóGA)
 

A film executive producere Mel Brooks volt, ő kérte fel David Lynchet a rendezői székbe, és ő hagyta jóvá, hogy fekete-fehérben forgassanak. Neve ugyanakkor nem szerepelt a hivatalos stáblistán.

(SódóGA)
 

Az orvosok a mai napig nem biztosak abban, hogy a történet alapját adó Joseph Merrick milyen betegségektől szenvedett.

(SódóGA)
 

Az Elefántember maszkját 7-8 óráig tartott felrakni John Hurt arcára, és két óráig tartott levenni. A színész hajnali ötre érkezett a forgatásra, és este tízig dolgozott. A szoros időbeosztása miatt csak kétnaponta forgatott.

(SódóGA)