10 hollywoodi színész, aki túl messzire ment (és majdnem belehalt)

Rengeteg sztorit lehet hallani Hollywoodból, amikor egyik vagy másik film forgatásán komoly veszélybe kerültek a színészek vagy épp a kaszkadőrök. Olyan történeteket is bőven találunk, amikor a felvételeken súlyos sérüléseket szenvedtek a szereplők. Most viszont tíz olyan esetről mesélünk nektek, amelyek során a színészek kis híján a saját hibájukból hagyták ott a fogukat.

Olyan esetekről van szó, amikor a színészek túlzásba vitték a szerepüket. Amikor a legtökéletesebbnek vélt alakítás oltárán hajlandóak voltak akár a normál életüket is feláldozni. Shia LaBeouf például egy szerep kedvéért kihúzatta a fogát, egy másikért pedig teljes test-tetoválást csináltatott. Mármint igazit.

De vannak olyan helyzetek, amikor ez a túlzásba vitt játék már tényleg komoly veszélyt rejtett magában. Olykor a színész kis híján az életét is elveszítette miatta. Tíz ilyen filmet és helyzetet mutatunk most nektek.

#10

88 Számkivetett  (2000)

(45) (21)

dráma | kaland | romantikus

Netflix | SkyShowtime | TV-ben (Mozi+, csütörtök 01:33)

Chuck Noland (Tom Hanks) sikeres menedzser a Fed Ex szállítási vállalatnál,  épp az ünnepek előtti utolsó szállítmányt kíséri, amikor a repülője lezuhan.  A... több»

Tom Hanks egyik leghíresebb filmje, amelyben egy évekre egy lakatlan szigeten rekedt fickót alakít. A forgatás előtt jelentős felesleget szedett fel, hogy idősebbnek tűnjön, de az egy évig tartó forgatás során ezt mind le is fogyta. A végére tényleg csont és bőr volt. A forgatás során megsérült az egyik lába, amit nem kezeltek, így a seb elfertőződött. Végül az utolsó előtti pillanatban került vele kórházba, ahol közölték, hogy akár órákon belül vérmérgezést kaphatott volna, ami könnyen az életébe is kerülhetett volna.
#9

87 Az elefántember  (1980)

(9) (6)

dráma | életrajzi

A múlt századi Londonban találkozik John Merrick (John Hurt) és Dr. Frederick Treves (John Hurt). A két férfi között mély barátság születik, amit a kor nem néz jó szemmel:... több»

A film John Merrick történetét meséli el, aki súlyos deformációkkal élte az életét. Az őt alakító John Hurtnek nagyon komoly és kifejezetten nehéz sminket és maszkot kellett viselnie a forgatáson. Olyan nehéz volt, hogy ha lefeküdt volna benne, megfulladt volna. Állítólag több olyan szituáció is volt a forgatások során, amikor ez kis híján tényleg meg is történt.
#8

88 Dühöngő bika  (1980)

(12) (24)

dráma | életrajzi | sportfilm

Jake La Motta (Robert De Niro) egy nagyon nehéz természetű ember, halálosan féltékeny, hirtelen haragú, és a keze is könnyen eljár, ráadásul tudja is, hogy hova üssön, mert... több»

Robert De Niro legendás bokszolós filme, amelyben Jake La Mottát alakította. A színész a szerep kedvéért előbb 66 kg-ra fogyott, majd ugyanezen szerep kedvéért 114 kg-ra fel is hízott. Ez a néhány hónap alatt felszedett jelentős súlyfelesleg komolyan veszélyeztette a színész életét, ugyanis nehezen lélegzett, de a testtartása is megváltozott, sőt, még a beszéde is. Martin Scorsese hetekre leállította a forgatást, mert attól tartott, hogy a színész végül szívrohamot fog kapni.
#7

dráma | életrajzi | sportfilm

Egy hihetetlen igaz történet Jay Moriartyról, a valódi szörf- fenoménról. Mikor az ifjú Jay (Jonny Weston) felfedezi, hogy a mitikus Mavericks, a Föld egyik legnagyobb hulláma csak... több»

Gerard Butler nagyon komolyan vette a szörfösökről szóló filmjét. Olyannyira, hogy valóban megtanult - valamelyest - szörfözni. Igen ám, csakhogy a forgatáson két közepes hullám közé került, a vízbe esett és tovább négy-öt hullám is fölé zúdult. A víz besodorta a közeli sziklák közé, végül onnan sikerült nagy nehezen kihúzni. A színész könnyen az életével fizethetett volna a könnyelműségéért. És még a film sem lett valami jó...
#6

90 Millió dolláros bébi  (2004)

(40) (23)

dráma | sportfilm

Frankie Dunn nagy tanítása az életre: „Mindig védd magad”. Pályája során sok bunyóst edzett és menedzselt, azonban mióta már lányával is eltávolodtak, magányosan éli... több»

Hilary Swank a saját kárán tanulta meg, hogy nem jó dolog játszadozni egy tenyérnyi méretű vérhólyaggal. A film forgatásán egy ilyet sikerült összeszednie, ami nagyon feldagadt, a végén már járni se nagyon tudott. Ezért saját magának fakasztotta ki. Mi lett a vége? Naná, hogy elfertőződött. De a színésznő nem akarta, hogy miatta csússzon a forgatás, ezért a fertőzésről okosan nem szólt a rendező Clint Eastwoodnak...
#5

74 Fék nélkül  (2012)

(7) (6)

akció | krimi | thriller

Netflix

Manhattan városában mintegy 1500 biciklis futár dolgozik nap mint nap. Wilee (Joseph Gordon-Levitt) egy a sok közül, aki társaihoz hasonlóan a határait feszegetve végzi munkáját.... több»

Egy film, ami New York bringás futárairól szól. Naná, hogy nem lehet megúszni a forgatást sérülés nélkül. A főhőst alakítót Joseph Gordon-Levitt maga hajtotta végre minden húzósabb jelenetét. Az egyikben lerepült a bringájáról és beszakította egy taxi hátsó szélvédőjét. Az üveg hosszú és mély vágást ejtett a karján, amit később 31 öltéssel varrtak össze. A szemtanúk szerint ha egy picit is másképp alakul a baleset, könnyen a nyakát is szeghette volna.
#4

81 3096 nap  (2013)

(6)

dráma | életrajzi | krimi

Megismerhetjük Natasxha Kampusch-t, akit a 35 éves Wolfgang Priklopil 1998. március 2-án elrabolt, majd nyolc éven keresztül egy sötét pincében tartott. Az áldozat elmeséli a 3096... több»

Antonia Campbell-Hughes alakította a filmben Natasha Kampusch-t, akit gyerekkorában raboltak el és nyolc éven át egy pincében tartottak fogva. A színésznő olyan komolyan vette a szerepét, hogy nagyon durva fogyáson ment keresztül. Az orvosok a végén már komolyan aggódni kezdtek az életéért. Emellett a pince díszletei között a forgatás során elszakadt az achillesz-ína, eltört az egyik lábujja és az egyik bordája is.
#3

84 Rocky IV  (1985)

(15) (17)

dráma | sportfilm

HBO Max

Rocky immár nem a dicsőségre és a győzelemre hajt. Új küzdelmében a bosszúvágy vezérli. Mentorával és jó barátjával, Apollo Creeddel a Szovjetunió legyőzhetetlen... több»

Az egész Rocky-franchise egyik leghíresebb bunyója a negyedik részben volt, amikor Rocky Ivan Drago ellen szállt ringbe. Az orosz óriást a színészi szárnyait akkor bontogató Dolph Lundgren alakította, aki kis híján elvette Sylvester Stallone életét. A filmet rendező színész azt akarta, hogy a végső bunyó igazinak tűnjön, ezért arra kérte Lundgrent, hogy az valóban próbálja meg kiütni őt. Az egyik ütés azonban a szívét érte, amitől a szívburok feldagadt és nyomni kezdte a szívét. Stallone ezért kilenc napot töltött az intenzív osztályon. Egyetlen Dolp Lundgren ütéstől...
#2

87 Acéllövedék  (1987)

(20) (11)

dráma | háborús

Stanley Kubrick filmje a brutális vérengzés és a nyers erőszak erőteljes feldolgozása. A történet a vietnámi háborúban küzdő katonák sorsát mutatja be, ahogy lassan elvesztik... több»

Stanley Kubrick legendás filmje, amely ugyan a Vietnámi háborúról szól, mégis mindenki R. Lee Ermey és Vincent D'Onofrio alakítására emlékszik a film első feléből. Kevesen tudják, de a film előtt D'Onofrio kimondottan szálkás és izmos volt, csak a szerep kedvéért 30 kg felesleget szedett fel, hogy "kövérnek és esetlennek" tűnjön. A kiképző pályán forgatott egyik jelenetben aztán olyannyira megsérült a térde (mivel nem igazán tudta kontrolálni a túlsúlyát), hogy nagyon komoly helyreállító műtétet kellett rajta végezni.
#1

86 Óz, a csodák csodája  (1939)

(39) (64)

családi | fantasy | kaland | musical

HBO Max

Hatalmas szélvihar söpör végig Kansasen, ahol Dorothy és családja, valamint kutyája, Toto él. A vihar egy ismeretlen világba repíti a lányt, ahol megismerkedik a... több»

Eredetileg Buddy Ebsen alakította a filmben a Bádogembert a legendás 1939-es moziban. Csakhogy ez majdnem a halálához vezetett. A szerep miatt alumíniumport tartalmazó festékkel kenték be. Ez egy ideig nem okozott gondot, ám néhány nappal a forgatás után nagyon súlyos allergiás reakciók törtek a színészre, akit kórházba is kellett szállítani. Olyan súlyos volt az allergiája, hogy majdnem belehalt. Végül Jack Haley ugrott be a szerepére. Egyébként ez volt az a film, ahol a színészekre hó gyanánt azbesztet szitáltak...