Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
73%

Fék nélkül (2012)

Premium Rush
Filmadatlap
 
27
Szereplők
5
Vélemények
19
Képek
1
Videók

Galéria (19)

Videók (1)

 
spyro74   2019. 07. 05.

legújabb vélemény

0

Egész jó film, van tempója. A biciklis futárok, akiket egyébként utálok a forgalomban, élete amúgy sem egyszerű, egy pénzéhes zsaru nem segít a helyzeten. A film a B kategóriás akciófilmek színvonalát képes megütni, meg akkor is, de ezek a színészek sokkal komolyabb szerepeket is kaptak már korábban.

 
mamiéstöti2   2018. 01. 19.

0

Nagyon tetszett ez a film, az elejétől a végéig izgalmas volt, tetszettek a helyszínek is és a szereplők se voltak rosszak.

 
Filmdoki   2019. 02. 05.

0
Könnyed limonádé

Mikor először hallottam a filmről, akkor egyszerűen nem hittem a fülemnek. Bicajos akciófilm? Ez komoly? A filmet látva is azt mondom, hogy hatalmas butaság az egész, de nem tudok rá haragudni, mert piszok szórakoztató. A Fék nélkül előtt azért érdemes takaréklángra venni az elvárásokat és egy '90-es évekbeli over the top akciófilmet várni. A sztori nem egy nagy was ist das: egy futár srácnak el kell juttatnia egy csomagot A-ból B pontba, közben pedig egy zsaru is a nyomába ered, akinek a csomagra fáj a foga. A készítők próbálták kicsit csűrni-csavarni a dolgokat, és az izgalom fokozása miatt több szempontból is láthatjuk az eseményeket, a'la Nyolc tanú. Sztori terén igazából közepesen teljesít a film, néhány gázosabb jelenet is becsúszik, de még emészthető. Az őrült kergetőzés New Yorkon át az, ami felhúzza a film élvezeti faktorát. Ahogy mondtam, engem a '90-es évek akciófilmjeire emlékeztetett. Az akciók túlzóak, néha már nevetségesek - a főszereplő "víziói az elképzelt útvonalakról már fájdalmasak -, de megvan a maguk bája. A humorra sem lehet panasz, amiért a néha feltűnő kerékpáros rendőr kezeskedik. Ostoba, komolyan vehetetlen film, azonban olyan, mint egy hűsítő limonádé egy hosszú nyári napon. Felfrissít.

 
Powerful900   2015. 02. 08.

0

Egyszer nézhető, szimpla kis élmény ez, aminek megvannak a hibái, de másfél órára tökéletesen kikapcsol. Nem mestermű, nem lesz belőle kultfilm, de egy próbát érdemes vele tenni.

 
ovejuna   2015. 10. 28.

0

A történet egy biciklis üldözés New York festői városában. Szerintem a sztoriban alapból nincs túl sok lehetőség, erre jönnek rá a sablonos párbeszédek és a közepesnek mondható akciójelenetek. A végeredmény egy könnyen felejthető, nem igazán látványo... több»

A film összbevétele 20 275 446 dollár volt (imdb.com).

 

A forgatás 2010 júliusa és szeptembere között zajlott.

(ps)
 

A hajsza megkezdése után látható, hogy Wilee kétszer is elhalad ugyanaz előtt a Mobile benzinkút előtt.

(ps)
 

Joseph Gordon-Levitt az egyik jelent forgatása közben balesetet szenvedett, a jobb karján 31 öltéssel kellett bevarrni a sebét. A baleset után készült fotót a stáblista előtt láthatjuk.

(ps)
 

A film forgatása párhuzamosan zajlott a Triple Rush (2011) című dokumentumfilm forgatásával. A két film ugyanazzal a kaszkadőr gárdával dolgozott.

(ps)
 

Bobby Monday, a rossz zsaru néhány jelenetben állnevet használ. Az álnév, Forrest J Ackerman igazából egy sci-fi guru valódi neve. Ackerman többek között arról híres, hogy évekig szerkesztette a Famous Monsters of Filmland (A filmes világ híres szörnyei) című magazint.

(ps)