Az egyetlen olyan mese, amit annyiszor láttam VHS kaziról, hogy kivülről tudom szóról szóra és nem csak a dalokat. Ha annak idején így felkészültem volna az érettségire, ahogy ezt tudom, hááát.... :) Nagyon szép rajzolású, jópofa karakterekkel és a t... Több
Az oroszlánkirály gyermekkorom egyik legszebb mozis élménye. Egy igazi klasszikus, szívbemarkoló történettel, gyönyörű képekkel és emlékezetes dallamokkal. Kevés animációs film tudta megközelíteni a színvonalát.
Örök életű mese csodás dalokkal, aranyos történettel és még aranyosabb karakterekkel. Felnőtt fejjel is élvezhető, sőt. Vannak mondatok, dalszövegek, amiket csak most értettem meg igazán.
Klasszikus, időtálló mese érdekes történettel és karakteres szereplőkkel. Már csak a zenéje miatt is érdemes a filmet megnézni. Szívhez szóló, aranyos mese, aminek van tanulsága is.
Furcsa módon eléggé szeretnivaló film ez ennek ellenére én inkább szimpla egyszerűnek nevezném, mint valami nagyszerű alkotásnak és mégis megnyert magának. Könnyen kedvelhető!
Klasszikus és ütős kis régi Disney mese ez. Szerintem ez az a rajzfilm tipikusan amin egyszer mindenki átesik gyerekként, hogy a kedvence legyen. Még ma is megvan a polcomon vhs-ként pedig már nincs is magnóm. Emlék, és nem szívesen válna meg az ember az emlékektől.
Gyönyörű rajzfilm ami a mai felgyorsult világban és a gyerekek megváltozott igényeivel szemben is győztesen tud felülkerekedni. A rajzolása egyedi és gyönyörű, bár a Disneyben ilyen téren még sosem csalódtam. A zenék az igazi erőssége a mesének.
Egy nagyszerű tanulságos, kiváló mondanivalóval megáldott mese! Gyerekkorom kedvence volt! Szórakoztató, olykor humoros mese, drámával és érzelmekkel fűszerezve.
Ebben a Disney-filmben minden egyben és rendben van. Gyönyörű a zenéje, a történe aprólékosan kidolgozott, pörgős, megható és elgondolkoztató. A karakterek szerethetőek.
Nagyon szép mesefilm. Gyerekként egy időben minden nap ezt akartam megnézni, pedig nagyon sok másik mesefilmem is volt. Megható szép történet, amin mindig nagyon elérzékenyültem.