Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
87
Filmadatlap
 
26
Szereplők
11
Vélemények
20
Képek
3
Videók
Heavy túra
 
harnas1207   2019. 02. 26.
Skandináv rapszódia

A Mafab jóvoltából premier előtt nézhettük meg ezt a skandináv őrületet és be kell valljam kellemesen csalódtam! (Ezúton is köszönöm a nyereményt!) Már a vetítés is élmény volt közel 100 rock szerkós nézővel egyetembe ültünk be, miközben bömbölt a metál zene. A Heavy túra egy nem hétköznapi vígjáték. Ezt értem arra, hogy vicces, ami már önmagában nagy szó sajnos, és értem arra is, hogy a története nagyon egyedi. Vártam a szokásos sablon sztorit pár közbeékelt undorító vagy szexista viccel, de ezek elmaradtak. Minőségi és néha fárasztó poénok váltották egymást. A banda egyenként is lökött tagjai önmagukban is képesek voltak mosolyt csalni az arcunkra, hát még a bénázásaik! A karakterek egy k... több»

 
ArpiHajdu és Réci   2019. 06. 25.
Az Impaled Rectum zseniális kalandja

Ha bírod a fekete humorral átitatott vígjátékokat és a zúzós metál zenét, akkor a Heavy túra garantáltan elnyeri a tetszésedet! Arról, hogy a skandinávoknak van humorérzéke, méghozzá nem is akármilyen, már rég meggyőződtem (elég volt ehhez néhány Aki Kaurismaki film, no meg a szintén zseniális Picasso kalandjai). S ha ezt a mentalitást vegyítik a másik híres exportcikkükkel (a muzsikájukkal), akkor abból megteremtődik a Turné (This Is Spinal Tap) finn kistesója, a Heavy túra. A történet szerint négy kisvárosi srác nem kevesebb mint 12 éve alkot egy zenekart, ám még saját számuk sincs, és még az első koncertjükre sem került sor. A tagok már önmagukban is megérnek egy külön misét: Pasi (a bass... több»


 
MidoD7   2019. 07. 05.

Sokszor látott és unalmas poénokat süt el a film. Nem nézném meg újra ha arról lenne szó. Bár azt elismerem, hogy azért az alap ötlet nem lett volna elvetendő.

 
Syracuse   2018. 09. 20.

Én a Cinefesten néztem meg, és egy tűrhető B kategóriás filmre számítottam. Hát ahhoz képest...zseniális, hatalmas film. Persze attól nem féltem, hogy a finnek nem értenének a zenéhez, de meg volt bennük a kellő önirónia is, az már egyszer biztos. Egy Amerikai pite kaliberű filmet kell elképzelni, csak ez finn és nem szexről, hanem zenéről szól.

 
Hakker   2019. 06. 15.

Többek között az ilyen filmekért szeretem a skandináv filmeket. Nagyon tetszik a skandináv humor, a maga abszurdításával egyetemben. A film zenéje remek volt, a skandináv metal zene eredetiségével. A történet dinamikája és a zárása nagyon tetszett.

 
Ajánlom a zenei műfaj rajongóinak/kedvelőinek, a vígjátékok szerelmeseinek, azoknak, akik ki akarnak kapcsolni, akik valami újat akarnak megismerni. Valamint bármilyen összejövetelen, ahol felmerül a „Ki tud jó filmet?” kérdés.
A véleményezéshez: a film végén a közönség tapsolva ujjongott. több»
 
Méltó kistestvért kapott A turné (This Is Spinal Tap), csinálhatjuk a helyet a polcon a Wayne világa és a Rocksuli mellett. A Heavy túra imádnivalóan zakkant vígjáték egy finn metálzenekarról. Egész pontosan egy szimfonikus posztapokaliptikus, rénszarvas-daráló, Krisztus-gyalázó, extrém háborús skandináv-félszigeti metalzenekarról. több»
 
Sem a vígjáték, sem a metál nem tartoznak a kedvenc műfajaim közé, mégis azt mondom – ez már a fentiekből jócskán kiderülhetett –, hogy sem filmes, sem külön komédiás szempontból nem fog mellé nyúlni a néző, ha befizet erre a mozira. Szuperritka, hogy ennyire egyszerű és fölöslegtől minden mértékben mentes, türelmesen építkező, humoros koncepcióval szembesülünk, mint amilyen a Heavy túra. több»
 

A Heavy Túra négy díjjal büszkélkedhet. Ezek: Taste of Europe - Legjobb film, Jameson CineFest (Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál) - Közönségdíj, Noordelijk Film Festival - Legjobb film közönségdíja, Varsói Nemzetközi Filmfesztivál - Free Spirit Award).

(hp)
 

A Heavy túra az első finn vígjáték, amit a South by Southwest filmfesztiválon mutattak be.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.