Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
81
Filmadatlap
 
29
Szereplők
14
Vélemények
20
Képek
3
Videók
Heavy túra
 
harnas1207   2019. 02. 26.
Skandináv rapszódia

A Mafab jóvoltából premier előtt nézhettük meg ezt a skandináv őrületet és be kell valljam kellemesen csalódtam! (Ezúton is köszönöm a nyereményt!) Már a vetítés is élmény volt közel 100 rock szerkós nézővel egyetembe ültünk be, miközben bömbölt a metál zene. A Heavy túra egy nem hétköznapi vígjáték. Ezt értem arra, hogy vicces, ami már önmagában nagy szó sajnos, és értem arra is, hogy a története nagyon egyedi. Vártam a szokásos sablon sztorit pár közbeékelt undorító vagy szexista viccel, de ezek elmaradtak. Minőségi és néha fárasztó poénok váltották egymást. A banda egyenként is lökött tagjai önmagukban is képesek voltak mosolyt csalni az arcunkra, hát még a bénázásaik! A karakterek egy k... több»

 
ArpiHajdu és Réci   2019. 06. 25.
Az Impaled Rectum zseniális kalandja

Ha bírod a fekete humorral átitatott vígjátékokat és a zúzós metál zenét, akkor a Heavy túra garantáltan elnyeri a tetszésedet! Arról, hogy a skandinávoknak van humorérzéke, méghozzá nem is akármilyen, már rég meggyőződtem (elég volt ehhez néhány Aki Kaurismaki film, no meg a szintén zseniális Picasso kalandjai). S ha ezt a mentalitást vegyítik a másik híres exportcikkükkel (a muzsikájukkal), akkor abból megteremtődik a Turné (This Is Spinal Tap) finn kistesója, a Heavy túra. A történet szerint négy kisvárosi srác nem kevesebb mint 12 éve alkot egy zenekart, ám még saját számuk sincs, és még az első koncertjükre sem került sor. A tagok már önmagukban is megérnek egy külön misét: Pasi (a bass... több»


 
MidoD7   2019. 07. 05.

Sokszor látott és unalmas poénokat süt el a film. Nem nézném meg újra ha arról lenne szó. Bár azt elismerem, hogy azért az alap ötlet nem lett volna elvetendő.

 
Hakker   2019. 06. 15.

Többek között az ilyen filmekért szeretem a skandináv filmeket. Nagyon tetszik a skandináv humor, a maga abszurdításával egyetemben. A film zenéje remek volt, a skandináv metal zene eredetiségével. A történet dinamikája és a zárása nagyon tetszett.

 
Syracuse   2018. 09. 20.

Én a Cinefesten néztem meg, és egy tűrhető B kategóriás filmre számítottam. Hát ahhoz képest...zseniális, hatalmas film. Persze attól nem féltem, hogy a finnek nem értenének a zenéhez, de meg volt bennük a kellő önirónia is, az már egyszer biztos. Egy Amerikai pite kaliberű filmet kell elképzelni, csak ez finn és nem szexről, hanem zenéről szól.

 
Ajánlom a zenei műfaj rajongóinak/kedvelőinek, a vígjátékok szerelmeseinek, azoknak, akik ki akarnak kapcsolni, akik valami újat akarnak megismerni. Valamint bármilyen összejövetelen, ahol felmerül a „Ki tud jó filmet?” kérdés.
A véleményezéshez: a film végén a közönség tapsolva ujjongott. több»
 
Méltó kistestvért kapott A turné (This Is Spinal Tap), csinálhatjuk a helyet a polcon a Wayne világa és a Rocksuli mellett. A Heavy túra imádnivalóan zakkant vígjáték egy finn metálzenekarról. Egész pontosan egy szimfonikus posztapokaliptikus, rénszarvas-daráló, Krisztus-gyalázó, extrém háborús skandináv-félszigeti metalzenekarról. több»
 
Sem a vígjáték, sem a metál nem tartoznak a kedvenc műfajaim közé, mégis azt mondom – ez már a fentiekből jócskán kiderülhetett –, hogy sem filmes, sem külön komédiás szempontból nem fog mellé nyúlni a néző, ha befizet erre a mozira. Szuperritka, hogy ennyire egyszerű és fölöslegtől minden mértékben mentes, türelmesen építkező, humoros koncepcióval szembesülünk, mint amilyen a Heavy túra. több»

A film összbevétele 22 460 dollár volt (imdb.com).

 

A Heavy Túra négy díjjal büszkélkedhet. Ezek: Taste of Europe - Legjobb film, Jameson CineFest (Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál) - Közönségdíj, Noordelijk Film Festival - Legjobb film közönségdíja, Varsói Nemzetközi Filmfesztivál - Free Spirit Award).

(hp)
 

A Heavy túra az első finn vígjáték, amit a South by Southwest filmfesztiválon mutattak be.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.