Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
92
Filmadatlap
 
26
Szereplők
7
Vélemények
20
Képek
3
Videók
 
harnas1207   2019. 02. 26.
Skandináv rapszódia

A Mafab jóvoltából premier előtt nézhettük meg ezt a skandináv őrületet és be kell valljam kellemesen csalódtam! (Ezúton is köszönöm a nyereményt!) Már a vetítés is élmény volt közel 100 rock szerkós nézővel egyetembe ültünk be, miközben bömbölt a metál zene. A Heavy túra egy nem hétköznapi vígjáték. Ezt értem arra, hogy vicces, ami már önmagában nagy szó sajnos, és értem arra is, hogy a története nagyon egyedi. Vártam a szokásos sablon sztorit pár közbeékelt undorító vagy szexista viccel, de ezek elmaradtak. Minőségi és néha fárasztó poénok váltották egymást. A banda egyenként is lökött tagjai önmagukban is képesek voltak mosolyt csalni az arcunkra, hát még a bénázásaik! A karakterek egy k... több»

 
Syracuse   2018. 09. 20.

Én a Cinefesten néztem meg, és egy tűrhető B kategóriás filmre számítottam. Hát ahhoz képest...zseniális, hatalmas film. Persze attól nem féltem, hogy a finnek nem értenének a zenéhez, de meg volt bennük a kellő önirónia is, az már egyszer biztos. Egy Amerikai pite kaliberű filmet kell elképzelni, csak ez finn és nem szexről, hanem zenéről szól.


 
BoBamburg   2018. 12. 05.
Szimfonikus-Post-Apokaliptikus rénszarvasdaráló Krisztusgyalázó extrém háborús pogány metál

Metál és hányás, avagy az utóbbi idők legtökéletesebb vígjátéka. Lényegében az északi zenével és életérzéssel kevert Tenacious D. Karakterek hihetetlenül jók, történet és a szövegek úgyszintén. A lehető legjobb választás, ha valaki egy tényleg szórakoztató filmet akar nézni (és vágja valamelyest a finn/norvég/svéd metál színtért).

 
Mantracz   2019. 03. 04.

Na, jó, nálam megvan az év eddig legkellemesebb meglepetése. Annyiszor jött szembe ez a film az elmúlt hetekben, hogy már nem tudtam rá nemet mondani. Szerintem nem ígér se többet, se kevesebb a film, mint amennyit meg is tud tartani. Remek vígjáték, amin nem valószínű, hogy mindenki szakadni fog, de ettől függetlenül egészen friss darab.

 
Phalanx   2019. 03. 03.

Pont erre volt szükségem, valami egészen újra és eredetire és agyatlanra, ami mégsem annyira agyatlan, hogy az ember teljesen tartalmatlannak érezze a játékidőt. Nagyon kikapcsolt erre a pár órára, és aki ezt az élményt keresi, annak csakis ajánlani tudom!

 
Ajánlom a zenei műfaj rajongóinak/kedvelőinek, a vígjátékok szerelmeseinek, azoknak, akik ki akarnak kapcsolni, akik valami újat akarnak megismerni. Valamint bármilyen összejövetelen, ahol felmerül a „Ki tud jó filmet?” kérdés.
A véleményezéshez: a film végén a közönség tapsolva ujjongott. több»
 
Méltó kistestvért kapott A turné (This Is Spinal Tap), csinálhatjuk a helyet a polcon a Wayne világa és a Rocksuli mellett. A Heavy túra imádnivalóan zakkant vígjáték egy finn metálzenekarról. Egész pontosan egy szimfonikus posztapokaliptikus, rénszarvas-daráló, Krisztus-gyalázó, extrém háborús skandináv-félszigeti metalzenekarról. több»
 
Sem a vígjáték, sem a metál nem tartoznak a kedvenc műfajaim közé, mégis azt mondom – ez már a fentiekből jócskán kiderülhetett –, hogy sem filmes, sem külön komédiás szempontból nem fog mellé nyúlni a néző, ha befizet erre a mozira. Szuperritka, hogy ennyire egyszerű és fölöslegtől minden mértékben mentes, türelmesen építkező, humoros koncepcióval szembesülünk, mint amilyen a Heavy túra. több»
 

A Heavy Túra négy díjjal büszkélkedhet. Ezek: Taste of Europe - Legjobb film, Jameson CineFest (Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál) - Közönségdíj, Noordelijk Film Festival - Legjobb film közönségdíja, Varsói Nemzetközi Filmfesztivál - Free Spirit Award).

(hp)
 

A Heavy túra az első finn vígjáték, amit a South by Southwest filmfesztiválon mutattak be.

(hp)


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.