70% 36 szavazat
Repülős bandita

Repülős bandita

Bandit
Filmadatlap
3
Vélemények (3)
31
Szereplők (31)
8
Képek (8)
1
Videók (1)
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
2
Cikkek (2)
Fórum

FILMINFÓ

Miután megszökik egy michigani börtönből, egy sármos hivatásos bűnöző új személyazonosságot vesz fel Kanadában, 59 bankot és ékszerüzletet rabol ki, miközben egy rendőrségi különítmény… Több


Rendező: Allan Ungar
Író: Robert Knuckle
Forgatókönyvíró: Kraig Wenman
Ország: Kanada
Premier: 2022

Hol nézheted

Nestor Carbonell
Josh Duhamel
Elisha Cuthbert
Josh Duhamel

KULCSSZAVAK

 
2023.09.30 Ahoj poplacsek

legújabb vélemény

8/10, a michigani Repülős Gizi (Géza) kalandjai

Szórakoztató valóságfeldolgozás tisztességes rendezésben, jó ritmusban, könnyen lepereg a bő két óra. Az 1980-as években játszódik a sztori, Kanadában, ahová a munkanevén Robert Whitemannek nevezett ifjabb Gilbert Galvan menekült, miután megpattant egy michigani börtönből. Valószínűtlenül könnyen lezajló bankrablásokat követett el a mi Róbertünk, az ő kis történetének feldolgozását látjuk. Időnként feltűnik a filmben Mel Gibson mint a világraszóló pénzmosó haver, civil szakmája szerint didibár-tulajdonos. Mel Gibson hollywoodi befolyásának nagyságát mutatja, hogy el tudta intézni, hogy a republikánus redneck tahó önmagához hűen kapjon egy kis buzizós homofób monológot Boy George Karma Chameleon klipje kapcsán. De azért eléggé visszafogta magát, még egyszer George Boyozott egyet, de ettől eltekintve rendesen végezte a színész munkáját. Általában véve jó retró flash-eket kapunk, van minden, ami a 80-as években menő volt, csodás magas szárú frottír zoknis forrónaci, shortos (férfi) futószerkó, elképesztő pulóver, Dire Straits, Yello, azok a csodásan rettenetes személyautók, vagy mint az akkori szemkifolyatóan ronda Chrysler New Yorker (az amerikai Moszkvics). Kicsit néha leült a történet, de semmi gáz, összességében igen szórakoztató, megnézésre ajánlott filmet kaptunk.

0
 
2022.11.29 boda34

Mel Gibson csak egy mellékszerepben tűnik fel, ami nem feltétlenül baj. Szerintem remek színész, de az utóbbi években elég ratyi filmekben láttam csak. Egyébként egy igazán jól kivitelezett bankrablós film, jók voltak az alakítások, a sztori, az akció, szóval csak ajánlani tudom.

1
 
2022.07.03 Bulki

Egyszernézős, de a jobbik fajtából. Maga a bankrablás túl egyszerűnek tűnt - bár még nem döntöttem el, hogy ez előny vagy hátrány.

0