Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
77
Filmadatlap
 
38
Szereplők
3
Vélemények
4
Képek
1
Videók
Leonardo DiCaprio
Leonardo DiCaprio
Leonardo DiCaprio
 
HercegPeter   2018. 06. 28.

legújabb vélemény

Úgy tűnik manapság csak hírességekkel adható el egy-egy dokumentumfilm. Gondoljunk csak az Isten nyomában-ra, vagy a Géniuszra. Sajnos ez is csak DiCaprio miatt lett így felkapva, maga a film nem indokolja ezt a hype-ot. Ennek ellenére persze jó, hogy ilyen elismert személyek állnak ki mellette, de kereshettek volna valakit aki kicsit kompetensebb ebben a témában. Inkább több sztárnak közösen kellett volna összefognia és mindenkinek egy-egy területre koncentrálnia. Engem nem igazán kötött le, pedig a témája fontos. A cím és a bevezető rész az oltárképről többet sejtetett. Főhősünknek sajnos egyetlen igazán fajsúlyos tevékenysége/szövege volt az egész filmben, mégpedig a zárómonológja. Az tényleg elég hatásosra sikerült. De a többi részt inkább egy a témában jártasabb egyénnek kellett volna csinálnia. Valamint tetszett, hogy próbálta párhuzamba állítani ezt a filmet az éppen akkor készülő Visszatérővel.

 
szucszoli   2016. 11. 30.

Jól sikerült dokumentumfilm, bár én DiCaprio jelenlétét feleslegesnek érzem. Lehet, hogy lelkes környezetvédő, ami nagyon szép és jó dolog, csak hát legyünk őszinték: nem egy kompetens figura a témában. Ha egy kicsit "belemenősebb" és több kritikai attitűdöt vállaltak volna be, illetve kevesebb érdektelen információt DiCaprio-val kapcsolatban, akkor még akár egy kiváló alkotás is lehetett volna. Különben én röhejesnek tartom, amit a Tesla igazgatója állított, aki szerint 100 gigagyár elég lenne az egész világ energiaigényének kielégítésére. Én tök jó dolognak tartom az akkumulátort, de hát azt ugye le kell gyártani, ami egyrészt környezetszennyező, ráadásul veszélyes hulladék, ami az elhasználódása után komoly veszélyt jelent a környezetre. Ráadásul annyira olcsón kéne adni, hogy az a pénz nem tudná fedezni a gyárak működéseinek gigaköltségeit. A napelemekkel meg ugyanez a helyzet. Az a probléma a napelemmel, hogy mire egy átlag keresetű család be tudna fektetni egy ilyenbe, addigra összedől a ház. Ja, hogy ez a technológia majd olcsó lesz? És mikor? 30 év múlva, amikorra már a fél bolygó lakhatatlan lesz? És a szénadóról még nem is beszéltünk! Gyerekek, ki az aki komolyan azt hiszi, hogy a szénadóval párhuzamosan nem fog megnőni drasztikusan a fakitermelés és ezzel együtt a tűzifa ára, ami egyrészt nem sokkal drágább, mintha gázzal fűtenénk, másrészt pont a legszegényebbek járnának rosszul, akik mással nem tudnak fűteni?!


 
Gwen   2016. 10. 26.

jó érzés, hogy az olyan sztárok, mint Leo tesznek valamit a bolygónkért, ha mást nem is képesek, legalább kopogtatnak pár ajtón, és feltesznek néhány kérdést

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.