Író: Jean-Marc Vallée

76 Café de Flore (2011)
Ez a film tökéletes. Óriási ötlet, és egyben nagyon szép ábrázolás a gyerek-felnőtt párhuzam. És a zene! A Café de Mare után a Café de Flore is felkerült a lemezjátszóm tányérjára.
Nagyon jól összerakott film. A szeretet érzésnek fontosságát és hihetetlen erejét mutatja be. Kicsit bonyolult, nagyon nagy időbeli távolság van a két szál között, de a végén mindenre magyarázatot kapunk, és összeáll a kép. Mindenkinek ajánlom, akit érdekel az ilyen téma.
Tetszett! ...olyan felkavaró, elgondolkodtató..A végén összeáll a kép és akkor jön rá az ember, hogy mennyire zseniális rendezés volt ez. Óriasi téma, mély érzelmek, a szeretettről és az elengedésről. Csak igényes nézőknek. :)
Ha létezik klasszikus spirituális film, akkor ez az. Az ikerláng szerelem témakörét boncolgatja, illetve ezzel párhuzamosan a reinkarnáció törvényszerűségeire is rámutat. Hogyan hozunk előző életből viselkedési szokásokat, milyen hatással vannak egyik életünk cselekedetei a másikra, hogyan visszük magunkkal a következő életünkbe a megoldandó feladatainkat, képességeinket. Elgondolkodtató, felkavaró, szép film az életeken átívelő szerelemről.
A film összbevétele 316 477 dollár volt (imdb.com).