Az említett rövidfilmet azzal a fiktív (kitalált) címmel töltötték fel YouTube-ra, hogy "Eli Roth Presents: Clown", mintha Roth már producerként állna a projekt mögött. Roth véletlenül meglátta a videót, aminek a címe az ő nevét használta, és első reakciója az volt, hogy felhívja a készítőket, hogy beperelje őket. Azonban annyira tetszett neki az alapötlet, hogy ahelyett, hogy beperelte volna őket, inkább valóban producerként szállt be a Clown c. filmbe.
A film főszereplője, Andy Powers által viselt, lassan a testéhez növő bohócjelmez, és a rajta lévő paróka egy ponton fizikailag is problémássá vált a forgatás során, mert olyan régi hatást akartak kelteni. A paróka például valódi gyapjúból készült, nem szintetikus anyagból, ami a forgatások alatt valódi bűzt árasztott. A film költségvetése olyan szűk volt, hogy a jelmezt úgy kellett elkészíteni, hogy az valóban régi és leharcolt legyen.
A rendező, Jon Watts 2010-ben már készített egy rövidfilmet ugyanezen a címen. Ez a rövidfilm tette rá a bohócjelmezt Kentre, amivel elindította az átkot. A rövidfilmet Eli Roth látta, akinek annyira tetszett a koncepció, hogy azonnal felajánlotta, hogy producerként támogatja a nagyjátékfilm elkészítését.
A Clown volt Watts belépője a mozifilmekbe, ami után paradox módon rögtön a leginkább gyerekbarát szuperhős (Pókember/Spider-Man) megrendezésére kapott megbízást.
Producerként a horrorfilmek "atyja", Eli Roth (ismert a Motel/Cabin Fever című munkákról) segítette a filmet.
A film rendezője 2010-ben már készített egy rövidfilmet ugyanezen a címen, szintén a horror kategórián belül.
A film rendezőjének, Jon Watts-nak ez volt az első egész estés filmje; mindeddig tv-sorozatokat, rövidfilmeket és videoklipeket készített.
A filmet 2012 telén kezdték forgatni, de Amerikában csupán 2016 nyarán került korlátozott számban, nagyon rövid ideig a mozikba. Ennek az volt az oka, hogy eredetileg VOD szolgáltatókra készítették.
A film bohócos plakátját Olaszországban cenzúrázták, mert túl félelmetesnek találták.