Nagyon elvont, de izgalmas és rejtélyekkel teli sci-fi krimi, az események érdekesek, fordulatos a történet és tele van nagyon jó és frappáns csavarokkal.
Kellemes ez a műfaj. A történet nagyon jó,bár voltak benne homályos foltok.A befejezést nem valami meggyőző,túl hamar lezavarták. Kárpótolt a sötét képi világ,a látványos effektek.
"Haladó" sci-fi rajongóknak ajánlom. Aki úgy gondolja, hogy a Bosszúállók, vagy a Galaxis őrzői a műfaj csúcsa, azt valószínűleg nem fogja szórakoztatni. Persze ezzel nem az említett filmeket akarom lehúzni, de azért lássuk be, a Dark City nem az a t... Több
A neo-noir disztópiákban mindig megkapó az urbán-valóság eltorzult ábrázolása, a Dark City sikerét is a látványvilága és a hangulata szavatolta - amihez kellett az ismerős városi környezet és az ahhoz tartozó elidegenedett életérzés, a "rossz közérzet a kultúrában".
Kiefer Sutherlandnek a szeme se áll jól - de nem csak külsőleg választottak egy verzatilis főszereplőt, hanem az uralkodó osztály, a kopasz idegenek is mind kiteljesítették a karakterteremtő küllemet. Jó párosítás, erős vizuális világ, jól megpárolt depresszív hangulat. Miért nem csinálnak ma már ilyen filmeket?