Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
77%

Dave (1993)

Dave
Filmadatlap
 
16
Szereplők
2
Vélemények
21
Képek
1
Videók
Dave
 
Harper   2020. 08. 26.

legújabb vélemény a nap véleménye

4
A 90-es évek vígjátéka, mely mindenkit jókedvre derít

Egyik nagy kedvencem az 1993-as Dave, mely a vígjáték-specialista Ivan Reitman rendezésében és Kevin Kline, Charles Grodin, illetve Sigourney Weaver főszereplésével egy tipikus 90-es évekbeli vígjáték remek sztorival és számtalan vicces jelenettel. A... teljes kritika»

 
Balhé17   2018. 11. 30.

0

Talán ez a film mutatja be a legjobban milyen ember az emberfia és milyen emberek a politikusok. Romantikus és megható egy kis csodával.


Galéria (21)

Frank Langella
Kevin Kline
Kevin Dunn
Kevin Kline
Kevin Kline
Sigourney Weaver
Sigourney Weaver
Kevin Kline
Kevin Kline
Sigourney Weaver
Kevin Kline
Kevin Kline
Kevin Dunn
Frank Langella
Kevin Dunn
Kevin Dunn
Frank Langella
Kevin Dunn
Frank Langella
Kevin Kline
Kevin Kline
Kevin Kline

Videók (1)

A film összbevétele 63 270 710 dollár volt (imdb.com).

 

Ugyancsak szerepel a filmben egy 15 másodperces jelenet erejéig Oliver Stone rendező is, aki szintén önmagát alakítja. Arról beszél, afféle összeesküvés-elméletként, hogy az USA élén már nem ugyanaz a személy áll az elnök agyvérzése óta (hanem egy hasonmás). A jelenet pikantériája, hogy Oliver Stone a Dave készítése előtt két évvel fejezte be a JFK című filmet, mely Kennedy halálát a hivatalos verziótól eltérően magyarázza. Így neve összefonódott az "összeesküvés-elméletekkel". Erre utalnak a filmben is vicces formában (hisz ezúttal is "beletrafál" az igazságba).

(Fortress)
 

A film egyik érdekessége, hogy egy néhány perces jelenetben felbukkan benne Arnold Schwarzenegger is, aki önmagát játssza, és az amerikai elnöknek egészségügyi-, táplálkozási-, illetve sporttanácsokat ad. Egy pillanatra elfogadja az elnök (Kevin Kline) szkanderkihívását, és azonnal, egy másodperc alatt lenyomja. Persze tréfás kivitelben.

(Scriptor)
 

A film stábjában találunk 3 Oscar-díjas: Kevin Kline, Ben Kingsley és Oliver Stone; és 5 Oscar-jelölt alkotót: Sigourney Weaver, Frank Langella, Jason Reitman, Laura Linney és Gary Ross.

(dulkap)
 

Kevin Kline kapta a szerepet, miután Warren Beatty és Kevin Costner egyaránt visszamondták azt.

(rbernadett)
 

Az akkori amerikai elnök, Bill Clinton a film nagy rajongója.

(rbernadett)