Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
74%

Daybreakers - A vámpírok kora (2009)

Daybreakers
Filmadatlap
 
27
Szereplők
11
Vélemények
14
Képek
2
Videók

Galéria (14)

Videók (2)

 
JRD   2022. 05. 09.

legújabb vélemény

1

Amikor egy filmbéli vámpír a nagy világhódító terveiről beszél, miszerint mindenkiből vámpírt csinál, vajon annak mi lesz a vége azon kívül, hogy kihal az egész emberiség, vele együtt a vámpír faj is? Nézd meg a filmet és kaphatsz egy lehetséges vál... több»

 
Sabnock Sanatory   2018. 08. 25.

0

Teljesen új oldalát mutatja a vámpíros filmeknek. Újszerű, és tetszetős alkotás. Logikusan levezetett történet, és ezt hűen visszaadó színészek. Ethan Hawke, Willem Dafoe és Sam Neill is komoly teljesítményt nyújtottak.

 
drg0602   2022. 01. 07.

1

Elég jó kis horrorfilm! Látványos, igaz, a szokott téma az itt is megvan. De azért jól sikerült film. Jó színészi teljesítmények. 7/10

 
dailyfilmsan   2019. 07. 17.

0

Egy újabb vámpíros csoda hála az égnek. Sajnos viszont ez sem lett jobb mint az összes többi amit tömegével szül meg a filmipar. Hiába reménykedtem hogy Ethan Hawke majd feldobja a filmet és ez izgi és jó lesz. Nem volt az..... Annyira középszerű let... több»

 
Ms. Akárki   2019. 07. 31.

0

Brutális egy fantáziaképet, jövőképet vázol fel. Az emberek kihalófélben, viszont így a vámpírok is a kihalás szélére keverednek akik vámpíron élősködnek. Remek akciófantasy.

 
kabel   2015. 08. 06.

0

Egy szépen és logikusan felépített világba kalauzol minket a rendező, nagy kár, hogy a történeten nem gondolkozott egy picivel többet. A tartásmentes karakterek pedig nem igazán segítenek ezen. Sam Neil az egyetlen, aki valami érdekeset nyújtott.

 
vivikejencikelara   2017. 05. 30.

0

Nem átlagos vámpíros film. Más oldalról közelít. Hiszen a legtöbb vámpíros film csak azzal foglalkozik hogy milyen egy halandóval való szerelem. Most pedig itt terítéken van a kérdés milyen lenne a világ ha csak vámpírok lennének. Jó film volt, izgalmas.

A film összbevétele 51 416 464 dollár volt (imdb.com).

 

A speciális effekteket a Weta Workshop készítette.

(ps)
 

A film készítői versenyt hirdettek a Worth1000.com oldalon, ahol több fénykép retusáló verseny is folyik. A kiírásra olyan fényképeket vártak, amely egy olyan világot ábrázol, ahol a populáció nagy része vámpír.

(ps)
 

Willem Dafoe karakterét azért hívják Elvisnek, mert a színész imádja Elvis Presley dalait.

(ps)
 

A filmet az USA-ban 2010 január 8-án mutatták be, Elvis Presley születésnapján.

(ps)
 

A Bromley Marks intézet nevét az ausztráliai Patricia Bromley Marksról kapta, feleségérről, aki Michael Spierig és Peter Spierig mentora volt.

(ps)