Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
25
Szereplők
4
Vélemények
9
Képek
2
Videók
Halott ember
 
ArpiHajdu és Réci   2017. 02. 09.
"Ostoba fehér ember"

Az utóbbi hónapok egy legkülönlegesebb filmélményét nyújtotta számomra a Halott ember. Amikor eltelt az első 5 perce, s csak annyi történt, hogy Depp karaktere vonatozik, néha cserélődik a vele szemben ülő utastársa, s mindez bárminemű dialógus nélkül zajlott, akkor megijedtem, hogy egy közel kétórás, párbeszéd nélküli filmet vállaltam be. Aztán megszólaltak (végre), s ami azután elkezdődött az valami olyasmi, amit biztosan nem fogok elfelejteni. Hozzá kell tennem, hogy még vonatos képsorok előtt feltűnik a filmtörténelem egyik legegyszerűbb, de legfrappánsabb kezdő sora: "Nem tanácsos halott emberrel utazni." Henri Michaux-től. Én nem vagyok Johnny Depp rajongó, főleg az utóbbi éveinek kös... több»

 
Deku   2017. 12. 23.

Ez egy igen csak oda csapós film, a lelket nem hagyja nyugton az már egyszer biztos. Nagyon tetszett, imádtam. Ezt a filmet szerintem mindenkinek be kéne próbálnia legalább, egyszer mert fenomenális. Istenien jó.


 
sipiarpi   2016. 09. 06.

Nem semmi film. Nem ehhez a westernhez vagyok szokva, igaz azokat nem is Jarmusch készítette.

 
anita9215   2016. 05. 08.

Hamisítatlan Depp filmről van szó. Remek színészi gárda övezi a filmet. Ennél a filmnél eszméletlen tökéletes sztoriról marad le az, aki bele sem néz. Szerencsémre én neki álltam és nem is bántam meg, mert igazán megkapó és magával ragadó. Remek alkotás.

A film összbevétele 1 037 847 dollár volt (imdb.com).

 

A film zenéje improvizációkból állt össze. Neil Young egyedül, a végső filmváltozat nézése közben készítette el a soundtracket (a filmben javarészt elektromos gitár halható, de fel lehet fedezni az akusztikus gitár, a zongora és az orgona hangjait is).

(ArpiHajdu és Réci )
 

A film világpremierje az 1995-ös Cannes-i Filmfesztiválon volt. A magyarországi bemutatójára alig egy évvel később, 1996 áprilisában került sor.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Johnny Depp a filmben egy John Bull Topper kalapot visel.

(ArpiHajdu és Réci )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.