Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
25
Szereplők
4
Vélemények
9
Képek
2
Videók
Halott ember
 
Deku   2017. 12. 23.

legújabb vélemény

Ez egy igen csak oda csapós film, a lelket nem hagyja nyugton az már egyszer biztos. Nagyon tetszett, imádtam. Ezt a filmet szerintem mindenkinek be kéne próbálnia legalább, egyszer mert fenomenális. Istenien jó.

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 02. 09.

"Ostoba fehér ember"

Az utóbbi hónapok egy legkülönlegesebb filmélményét nyújtotta számomra a Halott ember. Amikor eltelt az első 5 perce, s csak annyi történt, hogy Depp karaktere vonatozik, néha cserélődik a vele szemben ülő utastársa, s mindez bárminemű dialógus nélkül zajlott, akkor megijedtem, hogy egy közel kétórás, párbeszéd nélküli filmet vállaltam be. Aztán megszólaltak (végre), s ami azután elkezdődött az valami olyasmi, amit biztosan nem fogok elfelejteni. Hozzá kell tennem, hogy még vonatos képsorok előtt feltűnik a filmtörténelem egyik legegyszerűbb, de legfrappánsabb kezdő sora: "Nem tanácsos halott emberrel utazni." Henri Michaux-től. Én nem vagyok Johnny Depp rajongó, főleg az utóbbi éveinek köszönhetően, de ebben a filmben valami olyat játszik, hogy azt öröm nézni. A furcsa arcjátéka, meg a nézései remekül passzolnak a karakteréhez (nagyon jól áll neki a halott, avagy nem is halott ember szerep), mellette pedig kiemelendő Gary Farmer játéka is, akitől még egy darab filmet nem láttam, aztán csak néztem, hogy több mint száz színészi kredittel bír az imdb-n. Komolyan mondom, nagyon megkedveltem Farmert. Mellékszerepekben pedig Lance Henricksent, John Hurtöt, s még Iggy Popot is láthatjuk, nem is beszélve Robert Mitchumről. Leginkább egy neo-westernnek tudnám nevezni a filmet, amelynek a hangulatán rengeteget dob a fekete-fehér fényképezés. Komoly drámája van, de közben az egyes szere... több»


 
sipiarpi   2016. 09. 06.

Nem semmi film. Nem ehhez a westernhez vagyok szokva, igaz azokat nem is Jarmusch készítette.

 
anita9215   2016. 05. 08.

Hamisítatlan Depp filmről van szó. Remek színészi gárda övezi a filmet. Ennél a filmnél eszméletlen tökéletes sztoriról marad le az, aki bele sem néz. Szerencsémre én neki álltam és nem is bántam meg, mert igazán megkapó és magával ragadó. Remek alkotás.

A film összbevétele 1 037 847 dollár volt (imdb.com).

 

A film zenéje improvizációkból állt össze. Neil Young egyedül, a végső filmváltozat nézése közben készítette el a soundtracket (a filmben javarészt elektromos gitár halható, de fel lehet fedezni az akusztikus gitár, a zongora és az orgona hangjait is).

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film világpremierje az 1995-ös Cannes-i Filmfesztiválon volt. A magyarországi bemutatójára alig egy évvel később, 1996 áprilisában került sor.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Johnny Depp a filmben egy John Bull Topper kalapot visel.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Thel neve egy William Blake vers címéből származik (The Book of Thel - Thel könyve).

(ArpiHajdu és Réci)
 

A Halott ember volt Johnny Depp és Iggy Pop harmadik közös filmje a Cry Baby és az Arizonai álmodozók után.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A 'hootka' szó nem létezik az angol nyelvben. A filmben Gary Farmer ezt a fuck szó helyett használta.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.