Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
83%

A hős (2021)

Ghahreman
Filmadatlap
 
26
Szereplők
2
Vélemények
10
Képek
2
Videók

Galéria (10)

Videók (2)

 
Petike98   2022. 01. 14.

legújabb vélemény

0

Nagyon ütős film, amely mély nyomot hagyott bennem. Nem mondom, hogy felkavaró, de azért hosszasan elgondolkodtam mindazon, amit adott ez a történet.

 
pi   2022. 01. 13.

0

Szerintem ezt egyszerűen mindenkinek meg kellene néznie. Nem azért mert annyira fajsúlyos mindaz, amit át akar adni, hanem mert nagyon képes megérinteni az embert.

A film összbevétele 2 018 887 dollár volt (imdb.com).

 

Asghar Farhadi utóbbi alkotásait saját maga írta és rendezte.

(csd)
 

Irán ezt a filmet jelölte az Amerikai Filmakadémia 2022-ben megrendezésre kerülő 94. Oscar-díjátadójára.

(csd)
 

Asghar Farhadi rendezését a Cannes-i Filmfesztiválon 5 perces álló tapssal fogadta a közönség.

(csd)
 
A hős igazából Farhadi előző filmjeinek relációjában teljesít igazán alul, mivel önmagában ajánlásra is érdemes lehet. Kritikám keserűsége inkább annak szól, hogy tudom, ennél messze többre képes az iráni rendező, ha igazán elemében van. több»
 
A hős tehát azt a szomorú fordulópontját jelzi egy alkotói karriernek, amikor az illetőnek ugyan még akad új és figyelemre méltó mondanivalója, de azt már korántsem látjuk olyan bombasztikusnak és úttörőnek, mint amikor először felfedeztük. több»
 
Mértani precizitással megírt hitchcocki suspense (csak persze itt gyilkosság nélkül) A hős, amely megtanít minket arra, hogy akár a legkisebb dolgokban sem érdemes hazudni, mert minden utolér minket ebben a földi létben. több»