Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
20
Szereplők
1
Vélemények
2
Képek
Videók

 
Kóborló   2019. 11. 07.

legújabb vélemény

Tudósok, aki Istent játszanak, de pórul járnak

Az egyik kedvenc íróm Dean R. Kontz, aki már számtalan kiváló regénnyel örvendeztetett meg, és csak a Jóisten tudja, hogy miért csupán fél tucat történetét adaptálták filmre (és legnagyobb sajnálatomra azokat is szinte nevetségesen alacsony költségvetéssel, ami általában rá is nyomja a bélyegét a filmre). Nincs ez másként az 1988-as Watchers, nálunk a Gyilkos kísérlet címen bemutatott kanadai sci-fi horrorral sem. Jó pár évvel ezelőtt volt szerencsém első alkalommal belefutni Koontz Virrasztók címen megjelent könyvének filmes adaptációjába, és a nevetséges költségvetése ellenére (közel 700 000 dollár volt) nekem kimondottan tetszett. Bár addig azért nem mennék, hogy összehasonlítsam a könyvváltozatával, hisz, ha nem is a legjobb regénye volt, de nálam biztos, hogy bent lenne a Top 10 Koontz könyv közt ez a történet. A film történetét egy pillanatra sem mondanám eredetinek, hisz mind könyvekben, mind filmekben töménytelen mennyiségben találkozhattunk már az amerikai katonaság titkos laborokban előállított, különféle harcászati célokra kitenyésztett lényeivel, amik persze elszabadulnak, és többek közt a teremtőikre és mindenki másra veszélyessé válnak. Tehát finoman szólva sem a történet az, ami a filmváltozatban képes újdonsággal szolgálni, azért itt mindenképp meg szeretném említeni, hogy a könyv történetének is ez a legfőbb témája, viszont ott egy igencsak sötét korképet kap... több»

A film összbevétele 940 173 dollár volt (imdb.com).

 

A film zeneszerzője, Joel Goldsmith (1957–2012) a legendás zeneszerző, Jerry Goldsmith (1929–2004) legidősebb gyermeke volt.

(Kóborló )
 

A film eredeti forgatókönyvét Paul Haggis írta álnéven, Bill Freed-ként. Damien Lee kissé átírta az eredeti forgatókönyvet, de a kreditek közt megtalálható Bill Freed neve is az írók közt.

(Kóborló )
 

A film alapjául szolgáló regény 2005-ben, az Animus Kiadó jóvoltából Magyarországon is megjelent Virrasztók címen.

(Kóborló )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.