A rendezőnek vannak sokkalta jobban sikerült filmjei a listán. Az elején nagyon tetszett a film alatt használt zene, de 10 perc után már inkább az idegeimen táncolt. Ennél az alkotásnál nekem nem sok nosztalgiafaktor van, így nem tudok sok pozitívat ... Több
Ez az a slasher, amin nem fog az idő vasfoga sem, még 46 év múltán is ugyanolyan feszült és fordulatos, mint amilyen régen volt! A Péntek 13. ehhez képest habkönnyű mese volt, sima utánzás, nem sok újítással! A Halloween viszont mai napig egy rendkív... Több
Carpenter biztosra ment. Ha véletlenül a filmmel nem akasztana ki, akkor ott a film zenéje. Engem ez idegesített leginkább. A film? Az nagyon bárgyú. Hihetetlen, hogy abban az időben ilyen mozikon tudtak borzongani az emberek.
Tudom, hogy manapság már nem üt akkorát, mint '78-ban, de ez akkor is egy műfajteremtő klasszikus horror. Én minden éven megnézem többször is, kultfilm és kész.
Elég tudatosan építkezik - hisz ahogy az enyhe fuvallat átjárja a zöld fa leveleket bizsergetően - Michael kikacsingat - terep szemlét tart kocsival fényes nappal - masszívan felvezeti a kibontakozó történetét a rémület borzongató éjszakájára. Számom... Több
Mai szemmel átlagos, klisés horrorfilm, nem borzongat meg. Még a Péntek 13 filmek is jobbak ennél, nem értem, miért tartják klasszikusnak, szerintem nem időtálló. A zenéje viszont elég jó. A 2018-as változat is jobb lett ennél.
Jhon Carpenter. A horror alfája, omegája. Ebben a filmben minden megvan, amit egy horrorban látni akarunk. Nyomasztó hangulat, misztikus karakter (Miachel Myers), életképes főszereplők (Lauire Strode, Dr. Sam Loomis).
Szerintem ezek a régi horrorok sokkal jobbak mint a mai unalmas már már vicces filmek. Ezek tényleg igazi feszültséget tartogatnak számunkra. Ajánlom minden horror imádónak.
Rendkívül jó horror film, az egyik kedvencem. Én Halloween éjjel néztem meg, hogy meg legyen a hangulat!
Egy igazi horror klasszikus. A slasher műfaj egyik kiemelkedő darabja. 44 évvel ezelőtt megreformálta a műfajt. A zenéjét az is ismeri, aki egy részt sem látott belőle. Népszerűsége a mai napig töretlen. Ami azért nagy szó, mert voltak azért gyengébb epizódjai is a franchise-nak.
Megint egy újabb unalmas és röhejes horror film, aminek se eleje se vége. Félelem messze elkerüli ezt a filmet, ahogy engem is elkerült, az unalom már kevésbé került el. Szóval ez nem jött össze.