Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
76%

Hannah Arendt (2012)

Hannah Arendt
Filmadatlap
 
16
Szereplők
2
Vélemények
13
Képek
1
Videók

Galéria (13)

Videók (1)

 
Berto49   2017. 10. 12.

legújabb vélemény

0

Ritka egy arrogáns nő lehetett ez a Hannah! Filozófia síkon esetleg lehet igaza, de a filozófiához őszintén megvallom kevés közöm van. Én is Hans utolsó mondataival értek egyet: "„Úgy viselkedsz, mint egy felsőbbrendű német értelmiségi, aki lenézi a ... több»

 
inemeth   2015. 05. 23.

0

Szívszorító, elgondolkodtató dráma, ami magasröptű mondanivalóval bír. Az ember végtelen sebezhetőségét tárja fel, ahogyan gonosszá válik, és feladja emberi mivoltát.

A film összbevétele 8 880 936 dollár volt (imdb.com).

 

Amikor az ügynökök csapata megérkezik Buenos Airesbe, a történelmi épületeken tükrözik a felhőkarcoló modern tükrös üveg homlokzata. Csakhogy itt elkövettek egy kis filmet bakit, ugyanis a film a 60-as években játszódik, amikor még nem voltak modern felhőkarcolók.

(Crystaldeer )
 

A történet mélyebb megértése érdekében érdemes megnézni a "Végső hadművelet" című 2018-as filmet, amely a titkos küldetést ábrázolja, arról, hogyan találják meg és és toloncolják ki Adolph Eichmant Argentínából, hogyy Izraelben állítsák a bíróság elé. A Ben Gurion miniszterelnök által szankcionált művelet hátterét bemutatva a film bepillantást enged Eichman karakterének összetettségébe, hiábavaló próbálkozásait, hogy igazolja tetteit és elmondja a történetet a saját szemszögéből.

(Crystaldeer )