63% 106 szavazat
Harmadnaposok

Harmadnaposok

A Few Best Men
Filmadatlap
7
Vélemények (7)
15
Szereplők (15)
7
Képek (7)
1
Videók (1)
2
Érdekességek (2)
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum
Helgus  
Olivia Newton-John

FILMINFÓ

David (Xavier Samuel) és Mia (Laura Bent) egy közös nyaralás alkalmával ismerkednek meg és szeretnek egymásba. Egy héttel később David meg is kéri Laura kezét. A válasz: igen, ráadásul az esküvővel sem várnának többet néhány napnál. David hazautazik Angliába, és megkéri három legjobb haverját (Kris Marshall, Kevin Bishop, Tim Draxl), hogy térjenek vele vissza Ausztráliába, és vegyenek részt az esküvőjén, legyenek ott tanúként. A három srác nem is fogja vissza magát, így David számára új értelmet nyer a „jóban-rosszban” kifejezés. A káoszba fulladó esküvő során Mia családja kerül az egyik sarokba, David haverjai a másikba, s kezdetét veszi egy amolyan laza „kő kövön nem marad”-buli.

Rendező: Stephan Elliott
Író: Dean Craig
Zene: Guy Gross
Ország: Egyesült Királyság, Ausztrália
Premier (HU): 2012.07.19.
 
2023.09.20 Ahoj poplacsek

legújabb vélemény

Vérfagyasztó

Hogy is lett ebből Harmadnaposok? A best man ugye násznagyot jelent. Esetleg tanút, mert ezeknél a népeknél némi átfedés előfordul. Best man: násznagyok. Az eredeti filmcím A Few Good Men filmcímre próbál viccesen utalni azzal, hogy haha, ezek még jobbak. Höhö – nagy humorzsákok ezek a britek, ha összefognak az ausztrálokkal. :) Magyarul ugyebár azért lett belőle az, ami, mert a másnaposok véletlenül sikeres volt, és azt kell hinnünk, hogy a kettőnek köze van egymáshoz, hátha többen vesznek mozijegyet. A film amúgy viszonylag rettenetes. Bár ha valaki bírja az olyan poénokat, hogy pl. valaki eltanyázik hugyozás közben, és hanyatt fekve még látjuk, hogy magasra törő sugárral összevizeli magát, az hihetetlenül jól fog szórakozni. Szerepel benne Rebel Wilson (itt még a klasszikus nagy formátumában), aki nagyszerű tehetség, és önmaga is bármikor elvisz a hátán egy vígjátékot, de itt csak mellékszerepet kapott, sajnos nincs alkalma megmenteni a filmet. Benne van még mint lányos anyuka Olivia Newton-John, akiről csak azért tudtam, hogy ő az, mert benne volt a stáblistában. Nagyon súlyos plasztikai balesetet szenvedett szegény. Ez az a fajta film, amit rettenettel az arcán néz az ember, reméli, hogy jobbra fordul a helyzet, de csak reménytelenül romlik.

0
 
2017.09.22 mamiéstöti2

Vicces esetenként, de nem kimagasló alkotás. A szereplők is középkategóriásak, számomra némelyik inkább idegesítő, mintsem, hogy színésznek nevezzem.

0
 
2017.11.09 indingo

Annyira nem éreztem viccesnek a filmet, párszor bele is aludtam. A poénok részét már máskor, más filmben láthatta az ember. Sokkal többet vártam tőle.

0
 
2018.07.10 SzFa

Egy nagyon szórakoztató filmet vártam, de kaptam egy unalmas filmet. Egy óra után kikapcsoltam. Rettenetesen vontatott és unalmas film. Az elején jól indul, de ellaposodik. Ez a film időpocséklás.

0
 
2017.06.01 jencike1985

Nagyon jó! A kis birka a legjobb karakter! :D Nagyon jó karakterekkel találkozunk, a zene is mindig odavaló. Párszor meg lehet nézni mert megnevettet. Ajánlom.

0
 

A forgatás Ausztráliában és Angliában zajlott. Szerző: dulkap

#1
 

A film premierje 2011 október 14-én volt Kaliforniában a Mill Valley Film Festival-on.Szerző: dulkap

#2