Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
76

Kínában kutyát esznek (1999)

I Kina spiser de hunde
Filmadatlap
 
25
Szereplők
3
Vélemények
5
Képek
Videók
Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
 
Hakker   2019. 04. 28.

legújabb vélemény

Lehet érezni, hogy Jensennek köze volt a filmhez, igaz, csak a forgatókönyvet írta. Minden tekintetben remek a film. Az egyedi történetvezetés és ez az eredeti zárás nagyon jó volt.

 
Berto49   2017. 07. 03.

Az az Anders Thomas Jensen írta a forgatókönyvet, akinek a filmjeit nem nagyon kedvelem (Zöld hentesek, Gengszterek fogadója, Ádám almái). Ennek ellenére, talán mert nem Jensen rendezte ez tetszett. A Jó és a Rossz közötti választási lehetőség a tárgya, abszurd, néha morbid humorral. A szereposztás tökéletes volt, ilyen zseniális figurák szerepeltetésével szinte szó nélkül is érthető a cselekmény. Arvid a bankrablót fallabda ütővel ártalmatlanító lúzer, aki megbánva tettét pénzt rabol, majd robbantással kiszabadítja a korábban leütött rablót. Nála tökéletesebb színészt nem is lehetett volna találni. Harald, a bátyja, akinek „hivatalos” foglalkozása a bűnözés, mindenben segít neki, gátlástalan gyilkos. A két szakács alakja, meg szerencsétlen Vuk is felejthetetlen. A furcsa cím magyarázatára a filmben hangzik el ez az idézett szöveg: „Kínában megehetsz egy németjuhászt is, - anélkül, hogy ártanál bárkinek is. Először ki kell deríteni, hogy mit nem lehet, és aztán azt ne is tedd.” Elég sok akciójelenet is van a filmben, de ezek inkább az akciófilmek paródiájaként hatnak.


 
jake_green   2018. 04. 20.

IMÁDNI FOGOD! Abszolút a "kortalan" kategóriájú film! Ez a film 20 év elteltével is pont ugyanolyan baromi jó mint 20 éve :D Az emberi ostobaság, kapzsiság és az élet folyásába való bele-tudni-nem-szólásról szól :) Mindezt fekete humorral fűszerezve...zseniális :D

Nikolaj Lie Kaas
Dejan Čukić
Kim Bodnia
Kim Bodnia
Dejan Čukić
 
Összességében egy nagyon jó filmnek tartom a Kínában kutyát esznek-et. Úgy tud megragadni halálosan komoly kérdéseket, és üzenni ezek szélsőséges elferdítésével, hogy közben könnyed és élvezhető szórakozást nyújt tipikus, sötét, skandináv humorral. 68/100 több»
 

Az egyik szakács alakítója az a dán Nikolaj Lie Kaas, aki az eddig leforgatott három Q-ügyosztály filmben (Palackposta, Fácángyilkosok, Nyomtalanul) Carl Mørck alakjában szerepelt.

(Berto49 )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.