Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
85%

Jég veled! (1993)

Cool Runnings
Filmadatlap
 
18
Szereplők
6
Vélemények
13
Képek
2
Videók

Galéria (13)

Videók (2)

 
Sabnock Sanatory   2019. 08. 27.

legújabb vélemény

0

John Candy csak hab a tortán,ebben a korszakokat átívelő,megható,és bájos vígjátékban! Nincs benne komoly színészi munka,nincsenek egetverő poénok,sem jelenetek,de összeáll a film,és nézed,nézed,és kikapcsol! De ez éppen elég!

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 12. 29.

0
Irány az olimpia!

Bizony, annak idején négy elszánt jamaicai sportoló úgy döntött, hogy elindul az olimpián. Ezen persze nem is lepődnénk meg, hiszen futni tudnak a jamaicaiak, ott van a nyári olimpia, rövid és hosszútáv, futkározzanak csak. Csakhogy a dolgok állása ú... teljes kritika»

 
Ms. Akárki   2019. 07. 19.

0

Egyik kedvenc gyerekkori filmem. Persze rózsaszín köd az egész főleg, de attól olyan szívmelengetően motiváló. Sporttal kapcsolatos valós történetalapú filmek ritkán tetszettek gyerekként is, de ez megvett kilóra. Valószínű a zseniális színészgárda miatt is.

 
KATE   2016. 01. 21.

0

Na, ez az a film, amit én egyszerűen soha nem tudok megunni. Elképesztően vicces, pedig már nem egyszer láttam. Igaz, hogy a sztori nincs különösebben túlbonyolítva, de ettől eltekintve szerintem nagyon jópofa film.

 
DarkLion   2016. 11. 29.

0

az egyik kedvencem volt tinikoromban, mulattató és szívmelengető, és motiváló is, hogy az álmok valóra válhatnak, még akkor is, ha jamaikai fiúk akarnak számkózni :)

 
gabcajz   2015. 02. 10.

0

Valamennyire igazat kell adnom, hiszen valóban nem egy nagy eresztés a film, nagyon szeretném azt mondani, hogy "egyszer nézhető", de annyira szerethető az egész, hogy szerintem simán bármikor elő lehet venni egy közös mozizáshoz.

A film összbevétele 154 856 263 dollár volt (imdb.com).

 

Cuba Gooding Jr., Jeffrey Wright és Eriq La Salle egyaránt fontolóra vette a négy jamaicai bobozó egyikének szerepét.

(Thibo84)
 

Malik Yoba és Rawle D. Lewis első mozifilmje.

(Thibo84)
 

John Candy utolsó filmje. Öt hónappal a film amerikai premierje után szívrohamban hunyt el.

(Thibo84)
 

A filmet először a kanadai Calgary-ban forgatták, ahol a havas jeleneteket rögzítették, majd Jamaicában két helyen, Ocho Rios-ban és Montego Bay-ben forgattak.

(Thibo84)
 

Ellentétben a filmmel, a valóságban a balesetet nem mechanikai hiba okozta, hanem a vezető elveszítette a kontrollt a szán fölött köszönhetően a sebességnek.

(rbernadett)