Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
82%

A 64-es betegnapló (2018)

Journal 64
Filmadatlap
 
30
Szereplők
18
Vélemények
13
Képek
5
Videók

Galéria (13)

Videók (5)

 
Sabnock Sanatory   2020. 12. 19.

legújabb vélemény

0

Boe zseniálisan megcsinálta a Q-ügyosztály utolsó (mármint ezzel a stúdióval és színészekkel), befejező részét. Fantasztikusan összerakott sztori, már maga az is teljesen megfogott. A színészi, operatőri, rendezői munka mind-mind precíz, pontos, töké... több»

 
MMcFly2015   2019. 01. 26.

a nap véleménye

0
Újabb Q-ügyosztályos ügy, a megszokott nyomasztó hangulattal

Imádom a skandináv krimiket, de azokon belül külön figyelmet érdemel a Q-ügyosztály. A már kialakult időközönként (két évente) jött részek remekelnek a műfajon belül, és nem romlik a színvonal, mint ahogy általában egy széria szokott a részek elteltével. A párhuzamos szálak (múlt - jelen idő) vezetése megint kellő feszültséget tud okozni, leszögezi a néző figyelmét. A felgöngyölített ügy, most nem látványilag brutális, inkább lelkileg sebzi meg az ,,áldozatokat" és a nézőket egyaránt. Abszolút hihető témát boncolgat, nyomasztó hangulattal. A páros jobban működik, mint valaha. Kettejük közti egysoros beszólások teljesen jól ütemezett kis-humort vitt a zord hangulatba , így negyedik filmre ez az újítás jól jött. Nem tudnék dönteni melyik a legjobb, egyszerűen ez franchise zseniális, és külön öröm, hogy hazai mozikba is eljut. A végén éreztem kis hiányérzetet, szerintem nagyobb hangsúlyt kellett volna fektetni a finálé-ra, gyorsan lezárták a fordulatot és az összecsapást. Nikolaj Lie Kaas színészi játéka - akárcsak az elmúlt három részben - kimagasló, de a végejelenetben lévő érzelmi megnyilvánulása végleg megpecsételte ezt. Aki még nem látta a széria elődeit (Nyomtalanul, Fácángyilkosok, Palackposta) annak a 64-es betegnapló megtekintése elött ajánlott megnézni, hogy képbe legyenek ki-kicsoda a történetben, mert most nagyobb szerepet kapott az ügyosztály többi tagja is.

 
indingo   2019. 01. 16.

0

Izgalmas és fordulatos történet, igazi északi thriller. Több szálon fut, az idősíkokkal is játszik. Remek film.

 
Thibo84   2019. 05. 21.

0

Sajna elrugaszkodtak a könyv cselekményétől, főleg némely esetben a sorrendet tekintve. Ott példának okáért nem a befalazott holtestek megtalálása indítja el a nyomozást, hanem csak a történet végén kerülnek elő. De ha elvonatkoztatok a könyvtől, ism... több»

 
Berto49   2019. 02. 13.

0
Valami bűzlött Dániában

Tekintve, hogy sem a lakóhelyemen (2 mozi) sem pedig 100 km-es körzetében nem játszották a filmet, kénytelen voltam "torrentmoziba" „befizetni”. Nagy szerencse, hogy olvastam a regényt, mert ismerete nélkül – őszintén megvallva – nehezen tudtam volna... teljes kritika»

 
Szilonka   2019. 08. 06.

0

Egy évtizedeken átíveli vérfagyasztó történet a már megszokott remek stílusban. Csak ajánlani tudom.

 
TomÁcs   2019. 12. 30.

0

Imádom ezeket az északi filmeket, mert annyira máshogy gondolkodnak mint a tengerentúli társaik. Jó a story és azt jól is közli.

A film összbevétele 11 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 11 954 621 forintot termelt. A hazai mozik összesen 1 237 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A 64-es betegnapló minden idők legnagyobb bevételű mozibemutatója lett Dániában.

(harnas1207)
 

Jussi Adler-Olsen azonos című krimije alapján. "A Q-ügyosztály esetei" című sorozat negyedik kötete. A könyv alapján készített film Dániában 2018. október 4-én került a mozik műsorára. Remélhetőleg hozzánk is hamarosan elkerül, hiszen az eddig elkészült három adaptációt ("Nyomtalanul", "Fácángyilkosok", "Palackposta") nálunk is játszották.

(Berto49)
 
Rengeteg témát érint A 64-es betegnapló. Ez így – ha önmagában még releváns kérdések is – együtt, egy filmen belül túl sok. A néző gyomra biztosan el fogja bírni, hiszen máskülönben kitűnő film. De nem garantált, hogy jól is fog esni. több»
 
A Q-ügyosztály eddigi legjobb küldetése. Nem váltja meg a világot, de a skandináv krimi rajongóinak lesz egy kellemes estéjük. több»
 
A 64-es betegnapló egy elejétől végéig izgalmas és feszült krimi, amely számos, hátborzongató témát érint, legyen szó általános társadalomkritikáról vagy egyéni tragédiákról, mindeközben tovább bontva ki amúgy is sokoldalú főhős párosát. több»