Játssz egy PlayStation-ért ·  Fórum Login  
Filmadatlap
 
30
Szereplők
17
Vélemények
13
Képek
5
Videók
 
TomÁcs   2019. 12. 30.

legújabb vélemény

Imádom ezeket az északi filmeket, mert annyira máshogy gondolkodnak mint a tengerentúli társaik. Jó a story és azt jól is közli.

 
MMcFly2015   2019. 01. 26.

a nap véleménye

Újabb Q-ügyosztályos ügy, a megszokott nyomasztó hangulattal

Imádom a skandináv krimiket, de azokon belül külön figyelmet érdemel a Q-ügyosztály. A már kialakult időközönként (két évente) jött részek remekelnek a műfajon belül, és nem romlik a színvonal, mint ahogy általában egy széria szokott a részek elteltével. A párhuzamos szálak (múlt - jelen idő) vezetése megint kellő feszültséget tud okozni, leszögezi a néző figyelmét. A felgöngyölített ügy, most nem látványilag brutális, inkább lelkileg sebzi meg az ,,áldozatokat" és a nézőket egyaránt. Abszolút hihető témát boncolgat, nyomasztó hangulattal. A páros jobban működik, mint valaha. Kettejük közti egysoros beszólások teljesen jól ütemezett kis-humort vitt a zord hangulatba , így negyedik filmre ez az újítás jól jött. Nem tudnék dönteni melyik a legjobb, egyszerűen ez franchise zseniális, és külön öröm, hogy hazai mozikba is eljut. A végén éreztem kis hiányérzetet, szerintem nagyobb hangsúlyt kellett volna fektetni a finálé-ra, gyorsan lezárták a fordulatot és az összecsapást. Nikolaj Lie Kaas színészi játéka - akárcsak az elmúlt három részben - kimagasló, de a végejelenetben lévő érzelmi megnyilvánulása végleg megpecsételte ezt. Aki még nem látta a széria elődeit (Nyomtalanul, Fácángyilkosok, Palackposta) annak a 64-es betegnapló megtekintése elött ajánlott megnézni, hogy képbe legyenek ki-kicsoda a történetben, mert most nagyobb szerepet kapott az ügyosztály többi tagja is.


 
indingo   2019. 01. 16.

Izgalmas és fordulatos történet, igazi északi thriller. Több szálon fut, az idősíkokkal is játszik. Remek film.

 
Berto49   2019. 02. 13.

Valami bűzlött Dániában

Tekintve, hogy sem a lakóhelyemen (2 mozi) sem pedig 100 km-es körzetében nem játszották a filmet, kénytelen voltam "torrentmoziba" „befizetni”. Nagy szerencse, hogy olvastam a regényt, mert ismerete nélkül – őszintén megvallva – nehezen tudtam volna értelmezni a filmet. Bár már a regénnyel is voltak bajaim, mert nagyon túlbonyolított és túlságosan szövevényes a történet, Minden együttérzésem a szerencsétlen megnyomorított nőké, de egy bűnügyi regényben szerintem nincs helye ennyi közéleti szálnak. Gyakorlatilag alig volt benne nyomozás, az idősíkok gyakori változtatásai meglehetősen zavarossá tették. Az adaptáció javára írható, hogy kihagyta a Q-ügyosztály dolgozóinak bélműködési rendellen... több»

 
Szilonka   2019. 08. 06.

Egy évtizedeken átíveli vérfagyasztó történet a már megszokott remek stílusban. Csak ajánlani tudom.

 
A Q-ügyosztály eddigi legjobb küldetése. Nem váltja meg a világot, de a skandináv krimi rajongóinak lesz egy kellemes estéjük. több»
 
Rengeteg témát érint A 64-es betegnapló. Ez így – ha önmagában még releváns kérdések is – együtt, egy filmen belül túl sok. A néző gyomra biztosan el fogja bírni, hiszen máskülönben kitűnő film. De nem garantált, hogy jól is fog esni. több»
 
A 64-es betegnapló egy elejétől végéig izgalmas és feszült krimi, amely számos, hátborzongató témát érint, legyen szó általános társadalomkritikáról vagy egyéni tragédiákról, mindeközben tovább bontva ki amúgy is sokoldalú főhős párosát. több»

A film összbevétele 11 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 11 954 621 forintot termelt. A hazai mozik összesen 1 237 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A 64-es betegnapló minden idők legnagyobb bevételű mozibemutatója lett Dániában.

(harnas1207)
 

Jussi Adler-Olsen azonos című krimije alapján. "A Q-ügyosztály esetei" című sorozat negyedik kötete. A könyv alapján készített film Dániában 2018. október 4-én került a mozik műsorára. Remélhetőleg hozzánk is hamarosan elkerül, hiszen az eddig elkészült három adaptációt ("Nyomtalanul", "Fácángyilkosok", "Palackposta") nálunk is játszották.

(Berto49)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.