Amikor 1997-ben Vincenzo Natalinak köszönhetően elkészült a Kocka első része, sokan vártuk annak a folytatását (köztük jómagam is), de azt majdhogynem biztosan kijelenthetem, hogy már nem erre számítottunk, mint amit 2002-ben Andrzej Sekula összehozo... Teljes kritika
Már az első filmkocka se tetszett, de gondoltam, teszek egy próbát a folytatásával, hátha... De nem, ez is gyenge és unalmas. Érezni, hogy próbálkozik, de csak nem sikerül neki. De legalább a Windows media player színtű vizuális effektek megmosolyogtattak kicsit. :)
Szerintem nem volt egy rossz film! Található a két Kocka film közt hasonlóságok, mégis azt kell hogy mondjam, ez a rész sokkal jobban leköti a néző figyelmét mint mondjuk az első rész, de ez most kivételesen nem a legjobb értelemben mondanám! Mert eg... Több
A film forgatókönyvét eredetileg Sean Hood és Lauren McLaughlin készítették, de a producernek, Ernie Barbarashnak sok minden nem nyerte el a tetszését, emiatt pedig lényegesen átírta a korábbi forgatókönyvet.
A Magyarországon megjelent változata a lerövidített befejezést tartalmazta, amely három perccel volt rövidebb, az eredeti, kanadai kiadásától.
Idehaza mozikban nem mutatták be a filmet, hanem a Budapest Film jóvoltából jelent meg DVD-n, 2003. április 15-én.
A film premierje a müncheni Fantasy Filmfesztiválon volt, 2002. július 29-én.
A filmben használt jelenségek súlypont változás, ismétlődő és egymásba kapcsolódó szobák és teleportáció mind az elméleti matematikán alapszik!