Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
65
Filmadatlap
 
28
Szereplők
8
Vélemények
11
Képek
1
Videók
 
indingo   2019. 08. 20.

legújabb vélemény

Nagyon nyers a története, lassan halad előre a cselekmény. Voltak benne zavaró üres másodpercek, amikor csend volt és rájöttem azért volt fura, mert semmilyen zene nem volt a filmben. A története nem lett valami különleges.

 
Deku   2017. 12. 09.

Ritka nagy csalódást okozott, hisz várakozásaimnak nem tudott eleget tenni. Bármennyire is vártam és örültem, hogy megnézhetem a filmet végül elkeseredetten álltam fel. Ezt a filmet én egyszerűen nem tudtam nem kedvelni.


 
Berto49   2017. 06. 18.

Ilyen doktornők csak a mesében és a Dardenne-fivérek filmjében léteznek! A rendezőpáros általam látott leggyengébb filmje, meg sem közelíti az „Ígéret” színvonalát.

 
Milanman   2018. 02. 19.

Az Ismeretlen lányt nézve olyan érzésem volt, mint azoknál a jogi-bűnügyi eseteket reprodukáló, kereskedelmi televíziókban látható, amatőr, vagy ismeretlen színészekkel forgatott áldokumentarista tv filmeknél, amiket megpróbálnak hol sikeresebben, hol kevésbé, némi morális tanulsággal is nyakon önteni. A film egyetlen igazán értékelhető pontja Adele Haenel, aki remekül hozza a hétköznapok hősét, akinek a lelkiismerete nem hagyja nyugodni és az események mögé akar nézni, a végére járni. Mindezt azonban sajnos a kelleténél jóval hosszabb, rendkívül monoton jelenetek során keresztül éri el, ráadásul úgy, hogy a nagy felfedezés, az igazság "kiszolgáltatása" végső soron nem is igazán rajta múlik majd, bár kétségtelen, hogy cselekedetei indukálják az események olyan láncolatát, ami végül ahhoz vezet, hogy megtudjuk, mi is történt. Ami viszont annyira hétköznapian közönséges, hogy igazán a nézőben sem elégtételt nem tud kiváltani, sem megbotránkozást.

 
Ercsi   2016. 11. 29.

Nagyon ötletes film, amely számtalan gondolatot szült bennem, mint tanmese is simán megállja a helyét. Érdemes volt időt szánni rá és megnézni, mert különösen jóra sikerült ez az alkotás.

Adele Haenel
Jean-Pierre Dardenne
Luc Dardenne
Adele Haenel
Olivier Bonnaud
Adele Haenel
Adele Haenel
Jean-Pierre Dardenne
Adele Haenel
Adele Haenel
Jean-Pierre Dardenne
Luc Dardenne
Jérémie Renier
Adele Haenel
 
Vannak olyan filmek, amelyek nem törekszenek egetverő igazságok felé, szépelgő és körülményes kifejezéssel nem gondolatébresztőek, inkább csak elénk tolják az életnek hívott realityt, mint a sótlan spenótot, oszt jó napot. Ha megeszed, jó; ha nem, akkor is. PAPP SÁNDOR ZSIGMOND KRITIKÁJA. több»
 
Jean-Pierre és Luc Dardenne, a belga filmművészet aduászai megkerülhetetlenek, amennyiben társadalmi drámáról van szó. 75/100 több»
 
Összességében többet kapunk Az ismeretlen lánytól, mint egy kitűnő filmélményt. Kreatív és gondolatébresztő történet, egy nyomozás jóleső izgalma, egy adag szociális érzékenyítés és az ember szívét mélyen megérintő történet: ezeket mind-mind biztosítja nekünk a belga alkotás. És ad még valami ami, talán mindezeknél is sokkal fontosabb. Olyan, mint részt venni egy Hősök tere tréningen. Az inspiráció, a tettvágyat adja, hogy amikor majd a nálunk csenget egy ismeretlen lány, akkor azonnal dobjunk félre mindent és tárjuk szélesre az ajtót. 9/10 több»

A film összbevétele 150 549 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 959 297 forintot termelt. A hazai mozik összesen 844 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A főszerepet a fiatal kora ellenére már kétszeres César-díjas francia színésznő, Adéle Haenel kapta.

(ps)
 

A film világpremierje 2016-ban a cannes-i filmfesztivál versenyprogramjában volt.

(ps)
 

Az ismeretlen lány a belga rendezőpáros, a Dardenne-testvérek tízedik filmje.

(ps)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.