Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
69%

Mese a barátságról (2020)

Le bonheur des uns...
Filmadatlap
 
27
Szereplők
2
Vélemények
7
Képek
2
Videók

Galéria (7)

Florence Foresti
François Damiens
Vincent Cassel
Bérénice Bejo
Vincent Cassel
Florence Foresti
Vincent Cassel
Bérénice Bejo
Florence Foresti
François Damiens
Bérénice Bejo
Florence Foresti
François Damiens
Vincent Cassel
Bérénice Bejo

Videók (2)

 
pepmed   2020. 11. 03.

legújabb vélemény

0

Nagyon kellemes vígjáték, ami amellett, hogy szórakoztatni akar, azért nem feledkezik meg a mondanivalóról sem. Eredeti nyelven láttam, és bár még nem vagyok tökéletes franciából, a lényeg átjött. Szerethető, ajánlható film!

 
nikla113   2020. 10. 27.

0

Igen kellemes csalódást okozott a film. Annyira nem szívlelem a francia vígjátékokat, de ez szerintem magasan az átlag fölött helyezkedik el, és helyenként tényleg piszkosul vicces. :)

A film összbevétele 2 448 463 dollár volt (imdb.com).

 

A Mese a barátságról a L'Île flottante című francia színdarab filmadaptációja.

(hp)
 

„A kissé lassú és nagyon színházi kezdés ellenére Daniel Cohen komédiája fokozatosan jobb lesz a kedves hősnőjének és groteszk barátainak köszönhetően. A film minden bizonnyal meg fog nevettetni és minden új szerzőt meg fog győzni arról, hogy térjen vissza az íráshoz ... óvakodjon az üres oldaltól és a plágiumtól!" - írta kritikájában Mathias Penguilly, az Ecran Large szerzője.

(hp)
 

A filmet 2020. szeptember 9-én mutatták be 465 moziban, és első napján 19 482 néző váltott rá jegyet. Az első hétvége után már 77 339-en nézték meg a mozikban.

(hp)
 

A rendező, Daniel Cohen gyerekként sokat rajzolt, sőt képregényeket is készített. A látvány ezért mindig kulcsfontosságú volt a filmjeiben. A direktor számos fórumon hangot adott annak, hogy mennyire elégett volt François Emmanuelli díszleteivel és Virginie Montel jelmezeivel.

(hp)
 

A rendező, Daniel Cohen és Vincent Cassel hosszú ideje barátok, ennek ellenére ez az első közös filmjük.

(hp)
 
A filmben pedig az nyújt extra élvezeti értéket, hogy Léa irigy és kisebbségi komplexusokkal teli pasija szerepében azt a Vincent Casselt láthatjuk, aki általában nagyon nem ilyen karaktereket szokott játszani, és most is kitűnő. több»