Claire Darling utolsó húzása

Claire Darling utolsó húzása

La dernière folie de Claire Darling

Cikkek
A Claire Darling utolsó húzása (2018) a MAFAB nézői visszajelzései szerint keserédes, különleges film, amely egy nő emlékeit egy különös garázsvásár tárgyaiban sűríti össze. Julie Bertuccelli pszichológiai drámájának főbb szerepeiben Catherine Deneuve, Chiara Mastroianni, Alice Taglioni és Samir Guesmi látható. Claire egy nap arra ébred, hogy talán ez lesz élete utolsó napja, ezért mindenét eladja, miközben húsz éve nem látott lánya hazatér, hogy megértse a döntését. A film tetszésindexe a MAFAB.hu-n 5 értékelés alapján 72%, ami kedvező nézői fogadtatásról árulkodik. A nézők a film hangulatát és helyszíneit különösen lebilincselőnek érzik, a keserédességét pedig nem lelombozónak, hanem tartalmas és könnyen átélhető élménynek látják, amely egy mindenki számára ismerős élettémával szembesít.

Hirdetés

Claire Darling egy nap arra ébred, hogy ez élete utolsó napja - és meggyőződésétől hajtva elhatározza, hogy garázsvásáron ad túl mindenén. Az ismerősök és az ismeretlenek egymásnak esnek a nevetségesen olcsón kínált tárgyakért, amelyek mindegyike a nő különös életének egy-egy szeletét… Több

Ország: Franciaország
Premier (HU): 2019.04.04.
Forgalmazó: Hungaricom

2019.04.05 jannniisscem

Nem ragozom, engem azonnal lebilincselt a film hangulata, helyszínei. Igazán kellemes, teljesen ki tudott kapcsolni. Egyszóval, aki nem igazán akarja túlbonyolítani a dolgokat, mégis egy tartalmasabb szórakozásra vágyik, az mindenképp nézze meg.

2019.04.04 gandalf01

Nincs jobb szavam rá, mint az, hogy ez a film keserédes, de szerencsére egyáltalán nem lelombozó. Lehet, hogy a fiatalabb korosztálynak nem sokat mond ez a téma, de az biztos, hogy ezzel mindenki szembesülhet élete során. Szóval mindenképp érdemes rávetődni, igazi különleges darabról van szó.

A Claire Darling utolsó húzása című film Lynda Rutledge nagy sikerű regényének - Faith Bass Darling’s Last Garage Sale - adaptációja. (Magyar nyelven ezidáig még nem jelent meg)Szerző: Gergo Horvath

Értékelés: 5/10
(2019. 04. 04.)
Persze a nézőnek nem lesz feltétlenül tragikus hiányérzete, mert effektíve megtudjuk, hogy mi is az a nagy titok a múltban, Deneuve meg Masroianni végül, amit el lehet játszani ebben a filmben, több mint rutinosan hozza. Több
1945
2017