70% 42 szavazat
Michel Houellebecq elrablása

Michel Houellebecq elrablása

L'enlèvement de Michel Houellebecq
Filmadatlap
4
Vélemények (4)
20
Szereplők (20)
3
Képek (3)
2
Videók (2)
5
Érdekességek (5)
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

A film a Magyarországon is népszerű Michel Houellebecq író eltűnéséről szól, akit nőgyűlölete és alkoholizmusa mellett híres könyveiről ismerünk. 2011-ben azonban egy könyvturnén eltűnik. A film félig dokumentum-, félig fikciós film stílusában mutatja be az elrablás történetét.… Több


Forgatókönyvíró: Guillaume Nicloux
Ország: Franciaország
Premier (HU): 2014.09.18.
 
2017.07.15 matrosh1980

legújabb vélemény

A régi Rózsaszín párduc hangulatát kelti ez a film, vagy a Magas szőke férfi felemás cipőben. Ezeknek a francia vígjátékoknak van ilyen stílusa. Én ezt szeretem, nincs ezzel baj, de azért azt meg kell hagyni, hogy nem ez lesz minden idők legjobb francia komédiája. Mindenesetre felirattal nézni nekem egy kicsit fárasztó volt.

0
 
2015.05.18 tomvétsz

Nekem egy kissé önéltetésnek tűnik ez a film, az egőja rendben lehet a fickónak, hogy ír magáról egy filmet, amiben ő a főszereplő és egyben a mókás figura, aki segít megértetni az emberekkel, hogy mennyire fontos a szeretet meg az ilyenek. Egyébként nézhető film, sőt, még vicces is.

0
 
2015.05.14 ZsoltSon

Megint egy tipikus iskolaplédája a francia humornak. Nagyon jó, kacagtató, de túl komikus, már szinte parodikus. Ez miatt nem is minden poénon tudok őszintén nevetni. Egyébként a sztori rendben és a rendezés is. Aranyos kis vígjáték, amit bárki nuygodtan megnézhet korosztálytól függetlenül.

0
 
2016.03.02 MattesBarca

Láttam már jobb vígjátékot is, de közepesnek elmegy. A történet nem igazán igényes, inkább a kis párbeszédekben, az apró poénokban rejlik a film lényege. Ez a bizonyos Michel Houellebecq elégedett lehet a unkájával, írt magának egy filmet, amit ő ren... Több

0

A film összbevétele 107 641 dollár volt (imdb.com).

#1
 

A filmet eredetileg nem szánták mozikba, tv filmnek készült. Legfeljebb csak művészmozik játszák.Szerző: ps

#2
 

A történet 2011-ben játszódik.Szerző: ps

#3
 

Michel Houellebecq megírta saját elrablását. A főszereplő valós, a történet fikció.Szerző: ps

#4
 

Michel Houellebecq a filmben önmagát játssza.Szerző: ps

#5