Statham karaktere egy építkezésen munkavezető. (Természetesen volt katona.) Munkaadója lányát elrabolják a rosszfiúk. Kis hezitálás után a nyomukba is ered, és szétcsap köztük. Dióhéjban ennyi. Próbálták még árnyalni a karaktert az öngyilkos feleség és lánya láthatásáért folytatott hercehurcával. De ez akkor is tipikus B-s akció lett.
Na, hát ez a film… Hát izé… Ez is egy Jason Statham-film. Komolyan, ha láttál egyet, kb. láttad az összeset. A sztori annyira sablonos, hogy már az első percben tudod, mi lesz a vége. Természetesen valami orosz maffia elrabol valakit (ezúttal a főnök... Több
Nagyon pörgős akciót kapunk szokásos klisékkel és irritáló, agyzsibbasztó szereplőkkel. Korunk veszélyeire hívja fel a figyelmet, mint például a bulidrogos emberkereskedelem és a kiterjedt bűnözői hálózatok. Jellemzően a film kicsit olyan, mintha az "Elrabolva" utóérzetem lett volna a nézése közben. Mondjuk a végső harc igazi cuppogós csemege a '90-es évek lövöldözős filmjei kedvelőinek.
Az egyre jobban túltolt, a hentelést maximumra járató, egyre több ellent kifektető Statham filmek kezdtek számomra kényelmetlenek lenni. Itt a tempó visszafogottabb, relatíve kevesebb a legyőzendő ellenfél, és fegyvereket használ sok esetben. A kézitusák jobban kidolgozottak, technikásabbak, nem lennék meglepve, ha kiderülne, kaszkadőr vagy hasonló volt a tanácsadó. Bőven érződik Stallone keze munkája, bár nekem túlságosan hasonlított a "Rambo V - Utolsó vér" történetéhez. Számomra egy jobb Statham film, ami éppen, hogy a relatív kevesebb történés miatt lett több.
Hol is kezdjem? Nagyon vártam ezt a filmet. Amikor elkezdtem nézni, egyre inkább az volt az érzésem, mintha a Rambo 5. részét nézném más köntösben. Aztán olvasom, hogy Stallone írta a forgatókönyvet. Hát, egy erősen közepes film. Ez most nem jött össze Stathamnak. Ennél vannak jóval jobb filmjei. Ez most nagyon gyenge lett. A történet is. Alig van benne akciójelenet. Csalódás lett a film, többre számítottam. Egyszer nézős.
Jason Stathamtól rossz filmet még nem láttam. Jó akciófilm, tipikus Jason Stathames poénok. Valószínűleg olyan szakma nem létezik, amit nem játszott volna még el Statham. Ebben a filmben egy visszavonult tengerészgyalogosból lett építőmunkást alakít.
Méhész, most a Melós. Akinek az előbbi tetszett, annak ez is be fog jönni. Ha nincsenek nagy elvárásaid, akkor nem ér csalódás. Másfél órára kikapcsolni, majd másnapra elfelejteni a filmet tökéletes. Nekem picit sok volt a rosszfiúk agyatlansága, vagy például a testvérek öltözködése (WTF?). Százszor elcsépelt jelenetek, monológok. Nem tud újat felmutatni. Sajnos számomra gyenge közepes.
Kétharmadot adnék rá, de ilyen opció nincs. Nem tudtam végignézni, mert láttam már sok hasonlót, így nem kötött le. De aki még kevés Statham-filmet nézett, annak egyszer, egy laza kikapcsolódásnak jó lehet megnézni.