Pedro Almodóvar kétségkívül legjelesebb kortárs spanyol filmrendező. Szerepe az európai filmművészetben körülbelül olyan, mint Guillermo del Toro hatása a mexikói-amerikai filmezésre: kézjegye félreismerhetetlen minden munkáján, mindig erőteljes, ele... Teljes kritika
A Párhuzamos anyák Almodóvar filmográfiájának középmezőnyét erősíti. Közel sem a rendező legjobbja, de egy kiforrott mester keze munkáját dicsérő alkotás. A történet két párhuzamosan szülő anyáról szól, akik sorsa ezután szorosan összefonódik. A közé... Teljes kritika
Almodóvar és Penélope Cruz neve együtt jelenthetne nagyon jót is, de nekem ez most nem jött át. Nem tudom, hogy én voltam-e hozzá kevés, de kicsit szenvedős volt ez a két óra. Igazából fogalmam sincs mire számítottam.
Számomra egy kissé nehézkes volt ez a sztori, ami egyébként nagyon tetszett, csak valahogy úgy érzem, hogy nagyon rá kell hangolódni.
A gyerekvállalás az egyik legszebb dolog az életben, és ez a film az anyaság minden öröméről és fájdalmáról szól. Gyönyörű film, ami nagyon el tud gondolkodtatni mindenkit, de akik babatervezés előtt állnak, mint én is, azoknak kötelező megnézni.
Ha szültél már gyermeket, vagy édesapa vagy, érted s tudod, miről szól ez a filmdráma. Ha nem, nézd meg, és érezz együtt a szereplőkkel! Nekem amúgy tetszett, néha meg is könnyeztem.
A két anya története remekül kidolgozott dráma, de a történelmi szál idegen testként csimpaszkodik a film végén.