Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
73

Két királynő (2018)

Mary Queen of Scots
Filmadatlap
 
26
Szereplők
6
Vélemények
81
Képek
13
Videók

Vélemények: Két királynő (2018)

Láttad a filmet? Oszd meg a véleményed a közösséggel!
 
ArpiHajdu és Réci   2019. 02. 18.
Két királynői alakítás: Ronan és Robbie a lassacskán folydogáló, kosztümös drámában is tündököl

Fanyalognak a kritikusok A két királynő kapcsán: rossz időzítés (A kedvenc miatt), a történelem meghamisítása (bár konkrétan még nem olvastam sehol azt, hogy pontosan a történetnek melyik részét vette félvállról az alkotás), indokolatlanul hosszú játékidő (na, ebben még némileg egyet is értek). Na és persze itt vannak az erősen spoileres előzetesek (igaz, igaz, de szerintem ettől még nem fulladt merő érdektelenségbe a film, mint ahogy ezt állítják, hisz legalább így részben megérthetjük azt, mi vezetett ehhez a tragikus végkifejlethez). Van alapja bőven a szájhúzásnak, a történelmi filmekhez (hacsak nem a megszállottja a témának valaki) amúgy is kell egy bizonyos hangulat. A két királynő tör... több»

 
lakilúk   2019. 01. 28.

Lehetett volna A két királynő egy okos politikai thriller, de helyette egy habkönnyű 'drámát' készítettek az alkotók Hollywood talán két legnagyobb ígéretével a főbb szerepekben. Azt kell mondanom, hogy a koncepcióval ellentétben a kivitelezés egyáltalán nem győzött meg. Számomra ez a film az év első csalódása, amitől sokkal többet vártam. Hiába tehát a két remek főszereplő, Ronan és Robbie, nálam ez most csak egy közepes értékelést ért.


 
Papax   2019. 02. 10.
Egy tv játéknak elmenne.

Bevallom őszintén sokkal többre számítottam. Igazából a két szinésznő érdekes. Az egész mozi inkább egy színházi darabra, vagy tv filmre emlékeztet. A történelmi hűség pedig igen-igen kérdéses.

 
SunnyM   2019. 01. 30.

Nem tagadom, nekem egy kicsit unalmas volt, szerintem eléggé szűk közönségréteget sikerült belőniök a készítőknek, bár a hangulata nagyon jó. Szerintem egyszer érdemes megnézni, de az biztos, hogy hangulat kell hozzá. Nálam ez sajnos nem volt meg.

 
DJluki   2019. 01. 26.

A legjobb, amit mondani tudok rá, hogy ambiciózus, de ehhez nem sok extra értéket tud felsorakoztatni. Az előttem szólóval egyetértésben én is leginkább a két színésznőt tudnám kiemelni, de a bárgyú forgatókönyv azért nem igazán segítette egyikük munkáját sem. Mindenesetre ők ketten azok, akik emelik a színvonalat, és a három csillag helyett a gyengébbecske 4-re értékelem a filmet.

 
pav   2019. 01. 24.

Nagyon erős feminim karakterekkel operál a film, és ezt nem is tudnám elvitatni, ebből kifolyólag egy erős társadalmi mondanivalót vélek kihallani a történetvezetésből. A történelmi hitelességét azonban fenntartásokkal voltam kénytelen fogadni. Nem mintha ne lennének reális alapjai a cselekménynek, de szerintem, nehéz így nézni a produkciót. Minden esetre még így is nagyon színvonalas alkotásra sikeredett a Két királynő, részemről jár érte a négy csillag.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.