Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
74

Két királynő (2018)

Mary Queen of Scots
Filmadatlap
 
26
Szereplők
8
Vélemények
81
Képek
13
Videók

Filmkritika: Két királynő (2018)

A hazai sajtóban megjelent kritikák, egy helyen! Amennyiben szeretné, hogy írása megjelenjen a kritikák között, kérem, vegye fel velünk a kapcsolatot.
 
A Két királynő, két női főszereplője zseniális alakítást nyújtanak, és a díszletekre, valamint a kosztümökre sem lehet panaszunk, de a rendező Josie Rourke sokszor megy szembe a történelmi tényekkel és ez visszatetsző lehet néhány néző számára. több»
 
Két királynői alakítás, pazar díszletek – és galád férfiak. Josie Rourke ízlésesen feminista filmjébe a tanulságok korrekt felmondásán kívül kellett volna még valami, hogy igazán… Legyen értelme elkészíteni. több»
 
Sajnos nagyon érezhető, hogy az eredetileg színházi rendezőnő Josie Rourke-nak ez a filmes debütálása, néhány külső- és tömegjelenetet leszámítva egy színházi előadásnak is elmenne a Két királynő. több»
 
Josie Rourke a film legelején megmutatja ugyan a történelemből ismert szomorú végkifejletet, de ez nem jelenti azt, hogy nincs okunk feszülten és izgalmak közepette figyelni a mozivásznat. több»
 
A magyar cím roppant megtévesztő, mert ez alapján a tájékozatlan néző joggal várna ugyanannyi játékidőt mindkét csodás színésznőtől. Ezzel szemben legjobb esetben is csak másfél királynőről eshet szó, mivel hűen az eredeti címhez (Mary Queen of Scots), Mária kerül a fókuszba. Csakhogy lassú folyású életrajzi drámának és hiteles korrajznak is gyatra a mű. több»
 
A Mary Queen of Scots leginkább történelem kedvelők számára különleges, mert megragadja a XVI. századi Skócia esszenciáját és megmagyarázza egy hányattatott sorsú skót királynő döntéseinek hátterét. Tetszetősek és korhűek a ruhák, a fegyverek és a helyszínek is. Ami negatívum, az talán csak a mozgalmasság hiánya, hiszen egy háborúkkal, lázadásokkal teli korszak történelmi drámájához mérten aránylag kevés csatát, monumentális jelenetet vagy izgalmas harcot láthatunk. Értékelésünk azonban így is erős 80%, mert bőven kárpótol bennünket az érdekes és izgalmas történetvezetés, illetve a Start Máriát alakító Saoirse Ronan élvezetes játéka. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.