Most néztem meg ezt az első részt, és szerintem átlagos filmecske. Látványilag már elavult, a története is néha túl bonyolult. Jean Reno is olyan semmilyen benne. Tom Cruise sem egy nagy szám még itt. Nálam ez max. 6/10, ezenkívül eddig a 4-5-öt láttam, azok sokkal jobbak.
Az első az igazi. Ebben még megvan a titkos ügynökös filmek varázsa Tom Cruise és más személyével fűszerezve. Időről időre újra megnéznem, megnézném, mert mindig izgalmas és leköti a figyelmem, ellentétben a folytatásokkal.
Izgalmas és jól sikerült felvezetése egy legendás szériának. Bár ez az epizód még sokkal inkább "csak" kém thriller volt, mint akciófilm, viszont e tekintetben a zsáner minden tulajdonsága, eleme megtalálható benne: feszült nyomozás, érdekes kütyük, ... Több
Megelőzte korát ez a film a kilencvenes évek végén, és sokáig etalon is marad az akcióthriller film-rendezők számára. Brian de Palma szenzációs, fordulatos filmet rendezett.
Tom Cruise eredeti és klasszikus akciója amit minden hasonló film kedvelőnek látnia kell egyszer vagy akár többször is. Nagyon jók a jelenetek , izgalmas, mozgalmas és fordulatos, nagyon tetszett a találó befejezése is.
Ez a film inkább retró hangulata van, mint egy igazi kémfilm, ami tele van izgalommal. Persze nem volt rossz, de lehetett volna jobb is. A vége viszont nagyon nevetséges lett, ami kicsit ront a filmen.
Nem rossz film, remek feszültség kreálást képvisel és a történet is a helyén van! Alakításokért is gratulálok a végén a csattanó pedig remek lett. Vagyis a közepén*
Megjelenése óta 23 év telt el, mire megnéztem (mondjuk '96-ban csak 2 éves voltam). De mostani szemmel is jó alkotás és érdemes volt időt szánnom rá. Tűkön ülve várom a 7. részt.
A filmben látványos elemek keverednek a túltolt történettel, ám még így is egy élvezhető és izgalmas alkotás lett. A kötélen lógós jelenet pedig az egyik legjobb a szériában!