78% 209 szavazat
Mr. Holmes

Mr. Holmes

Mr. Holmes
Filmadatlap
11
Vélemények (11)
27
Szereplők (27)
19
Képek (19)
10
Videók (10)
4
Érdekességek (4)
Díjak
1
Filmkritika (1)
Cikkek
Fórum
Ian McKellen
Milo Parker
Ian McKellen
Ian McKellen
Ian McKellen
Ian McKellen
Milo Parker
Ian McKellen
Ian McKellen
Ian McKellen
Ian McKellen
Ian McKellen
Ian McKellen
Laura Linney
Bill Condon
Ian McKellen
Milo Parker
Ian McKellen
Frances de la Tour
Ian McKellen
Ian McKellen
Ian McKellen
Ian McKellen
Milo Parker

FILMINFÓ

1947-ben a nyugdíjba vonult Holmes egy kis faluban, Sussexben él házvezetőnőjével és fiával, aki apja nyomdokaiba szeretne lépni. A mesterdetektívet azonban kísérti egy ötven évvel korábbi ügye. Mivel memóriája alaposan megkopott a hosszú évek során, emlékfoszlányaiból kell összeraknia az… Több


Rendező: Bill Condon
Író: Mitch Cullin
Forgatókönyvíró: Jeffrey Hatcher, Arthur Conan Doyle
Ország: Amerikai Egyesült Államok, Egyesült Királyság
Premier (HU): 2015.09.19.
 
2023.02.09 Tibor397141

legújabb vélemény

Egy nagyon békés film az egyik kedvenc színészemmel. Főleg jó volt újra látni azokat a helyeket, ahol anno sokat jártam. A film atmoszférája megnyugtató, kikapcsol, a szinkron is fantasztikus.

1
 

Nem egy pörgős,de annál izgalmasabb,érdekesebb a film,nagyon jók a színészek,és nekem nagyon bejött az idősebb korú Holmes karaktere.A film maga egy komolyabb koncentrációt igénylő mozi,nem egy habkönnyű filmecske.... Ajánlott a dekektívregény kedvelőknek!

0
 
2017.10.22 Deku

Nem volt hiba a filmben és legfőképp a színészek voltak azok akik nagyon bejöttek. Most itt nem tudok semmi negatívat mondani rá. Minden egyes jelenet fantasztikus volt és eszméletlenül formálták meg magát a történetet.

0
 
2016.11.23 Borga

Ez a film igazi elmélyedést igényel, úgyhogy semmi esetre se akkor nézzük meg, mikor csak egy könnyed szórakozásra vágyunk, ugyanis a Mr. Holmes ennél sokkal több. Remek film.

0
 
2016.04.22 Loborg

Számomra nagyon érdekes felvetés bemutatni, hogy milyen lenne az idős Sherlock Holmes, akinek ráadásul egy betegséggel is meg kell küzdenie, jól összerakták végül a filmet, nem bántam meg, hogy megnéztem.

0

A film összbevétele 29 355 203 dollár volt (imdb.com).

#1
 

A filmet Japánban és az Egyesül Királyságban (London, Sussex, Kent, Hertfordshire) forgatták. Szerző: dulkap

#2
 

A rendező Bill Condon és LLaura Linney negyedik alkalommal dolgoztak együtt.Szerző: dulkap

#3
 

Nicholas Rowe, aki itt Matinee Sherlock szerepében látható, korábban már alakította Sherlock Holmes-t, a Young Sherlock Holmes-ban (1985).Szerző: dulkap

#4
 
Értékelés: 7.5/10
(2019. 03. 18.)
Míg az a forgatókönyv inkább felkavaró, addig a Mr. Holmes, egy sokkal nyugodtabb, egyfajta filmes búcsú egy olyan karaktertől, aki jócskán hozzátett a kultúrához. Hiszen a történet a megöregedett Sherlock Holmes öregkorának valószínűleg a vége felé jár. Több