Advertisement
Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
Filmadatlap
 
26
Szereplők
7
Vélemények
32
Képek
4
Videók

Érdekességek: Az a nap a tengerparton (2017)

Tudsz egy érdekességet a filmről? Ne habozz, oszd meg a közösséggel

A film összbevétele 3 335 913 dollár volt (imdb.com).

 

A film alapjául szolgáló regény szerzője, Ian McEwan egy 2014-es eseményen arról beszélt, hogy Saoirse Ronan lenne az ideális színésznő Florence Ponting szerepére. Az író vágya végül teljesült, ugyanis Ronan elvállalta a szerepet.

(hp)
 

Saoirse Ronan második filmje, melynek alapjául egy Ian McEwan regény szolgált. Az első a 2007-es Vágy és vezeklés volt.

(hp)
 

Saoirse Ronan már akkor el akarta játszani Florence Ponting szerepét, amikor először merült fel a regény megfilmesítése. Akkoriban azonban még túl fiatal volt a szerephez.

(hp)
 

és Saoirse Ronan második közös filmje, melyben szerelmes párt alakítanak.

(hp)
 

A film főszerepét eredetileg Carey Mulligan alakította volna, míg a rendezői székre Sam Mendes volt az elsőszámú jelölt.

(hp)
 

Az Az a nap a tengerparton Dominic Cooke rendező első egészestés filmje.

(hp)
 

A film Ian McEwan azonos című 2007-es Booker Prize-díjas regényének adaptációja, melynek forgatókönyvét maga a szerző írta.

(hp)
 

A film forgatása 2016. október 17-én kezdődött meg Chesil Beachen, Angliában. A stáb dolgozott Londonban, Oxfordban és a Pinewood Studios falai között is.

(hp)
 

A film világpremierje 2017. szeptember 7-én volt a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon.

(hp)
 

A filmet többnyire pozitívan fogadták a kritikusok. Az Az a nap a tengerparton jelenleg 68 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.