Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
74%

Rimini (2022)

Rimini
Filmadatlap
 
20
Szereplők
2
Vélemények
5
Képek
3
Videók

Galéria (5)

Videók (3)

 
JamesBont   2022. 07. 16.

legújabb vélemény

0

Nem kénnyen emészthető darab, szerintem nagyon meg "kell dolgozni" a filmélményért, de szerintem pont ettől lesz annyira maradandó a Rimini.

 
Kolci_23   2022. 07. 15.

0

Hát, nálam ez volt az év mozifilmje, nehezen tudom elképzelni, hogy az év hátralévő részében még kapunk valamilyen hasonló kaliberű alkotást. Mindenképp érdemes rá beülni.

 

A forgatás a legendás filmrendező, Federico Fellini szülővárosában zajlott.

(csd)
 

A film rendezője Ulrich Seidl korábban számos rangos elismerésben részesült szerzői és dokumentumfilmet készített már.

(csd)
 

A Rimini világpremierjére a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában került sor.

(csd)
 
A Rimini premierje idén a berlini filmfesztiválon volt. Díjat nem nyert, nem is csoda, hiszen amiről beszél, az nem kellemes, nézni pedig minden, csak nem kényelmes. Ennek ellenére a bormámoros nevetésből nihilbe, majd lassú halálba forduló film fontos élmény. Nem az fajta, amire jó visszagondolni, de kétségkívül hatásos. több»
 
A felszín alatt rejtőzik az igazi ember – Ulrich Seidl immár nem először szembesít minket azzal az egyedi képességével, hogy a saját gyarlóságunkat tálalja nekünk ezüsttálcán. több»
 
Ulrich Seidl a Paradicsom-trilógia után kilenc évvel tért vissza, hogy olyan perspektívából közelítse meg az üdülővárosok világát, melyről nem mesélnek a pozitívumokat harsogó prospektusok. több»