Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
22
Szereplők
4
Vélemények
11
Képek
1
Videók

Érdekességek: Robotzsaru 2. (1990)

Tudsz egy érdekességet a filmről? Ne habozz, oszd meg a közösséggel

A film összbevétele 45 681 173 dollár volt (imdb.com).

 

Eredetileg Alan Moore is esélyes volt mint a forgatókönyvíró.

(magyaristvan)
 

A rajtaütés a nuke laborra egy Budweiser sörfőzdében készült. Ahogy a 2009-es Star Trek gépházban játszódó jelenetek is.

(magyaristvan)
 

A speciális effektusok egy Commodore Amiga géppel készültek.

(magyaristvan)
 

Abban a jelenetben, amelyben Dr. FAxx átprogramozza Robotzsarut a következő hexadecimális számok gördülnek fel a képernyőn: "50 45 54 45 20 4B 55 52 41 4E 20 49 53 20 41 20 47 52 45 41 54 20 47 55 59". Ha ezt átkonvertáljuk ASCII karakterkészletre akkor a "PETE KURAN EGY NAGYSZERŰ SRÁC" (PETE KURAN IS A GREAT GUY) szöveget kapjuk. Peter Kuran egyébként a speciális effektusokat fényképezte.

(magyaristvan)
 

Habár a producerek imádták Frank Miller eredeti forgatókönyvét, villámgyorsan átlátták hogy így megfilmesíthetetlen. A végső verzió csak nyomokban hasonlított Miller történetéhez. 2003-ban Miller forgatókönyve megjelent "Frank Miller Robotzsaruja" (Frank Miller's RoboCop) címmel képregény formájában.

(magyaristvan)
 

A robotzsaru páncélját ehhez a filmhez teljes egészében üveggyapotból készítették. Ettől még fémszerűbben nézett ki és nagyobb mozgásszabadságot adott Peter Weller-nek.

(magyaristvan)
 

Irvin Kershner szereplése a filmben: abban a jelenetben, amikor Dr. Juliette Faxx nézegeti a halálraítéltek aktáit a számítógépen, az első kép, amely felugrik az a rendező képe.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Frank Miller, az egyik forgatókönyv író cameo szerepe: ő a vegyész, aki a Nuke drogot készíti Cainnek.

(ArpiHajdu és Réci )
 

79 fő hal meg a filmben, ebből a robotzsaru tizenkettőt öl meg.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Irvin Kerschner, aki a Star Wars V. rész (A Birodalom visszavág) rendezőjeként vált ismerté, utolsó rendezése a film, holott a rendező csak húsz évvel később, 2010-ben halt meg.

(ArpiHajdu és Réci )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.