Cikkek
MR 73

Nem volt párja sem erőben, sem merészségben. Siegfried volt ő, aki a pórnép között nevelkedett, s szót értett az állatokkal is. Egy nap az erdő mélyén egy hercegnőbe botlott, s egyetlen pillantás elég volt, hogy örök szerelemre gyúljon. Attól fogva a deli vitéznek nem… Több

Rendező: Olivier Marchal
Forgatókönyvíró: Olivier Marchal
Ország: Franciaország
Premier (HU): 2008.09.25.

2025.10.15 Ahoj poplacsek

7/10 noir

Azt hiszem, a következő 5-15 évre telítődtem a műfajjal. Kár, mert ez nyilvánvalóan a noir vagy inkább neo-noir egy francia gyöngyszeme, csak én már kivagyok ezektől. De majd elmúlik, vagy nem, passz, nekem most ez ennyit hozott. Páran azért tutira felvágták hosszában az ereiket, miközben nézték. Daniel Auteuil jó, de próbálna meg nem jó lenni, ő mindig jó.

2025.01.03 SaSa

A filminfóba valami hülyeség van bemásolva

A film egy kiégett, élete mélypontjára zuhant zsaruról szól – egyebek mellett. Daniel Auteuilt kifejezetten kedvelem, ez a szerep is jól áll neki. Gyermeke meghalt, felesége kómában fekszik a felépülés reménye nélkül. Sajnos a film nem nagyon tud elszakadni megszokott sablonoktól, így természetesen a főszereplő alkoholista, renitens. A kollégák közt korrupció, zsarolás. Adott még egy erőszakos bűnöző, akihez a törvény keze nem ér el. Főhősünk magányos igazságosztóvá, hős megmentővé lép elő. Heroikus küzdelem a mocsok ellen, ami egyre inkább körülvesz minket a világban. A film végig melankolikus. Kifejezetten nyomasztó hangulatú. És a befejezés is passzol hozzá. Franciásan oldották meg. Nem vidám, de valóságközelibb, mint egy amerikai szenzációhajhász kényszeres happy end. Idézi a 36 című filmet számomra. Már csak a főszereplő miatt is. Szerintem érdemes megnézni.

2025.08.31 Tibor397141

Bbrutál jó film! És igen, van az a pillanat, amikor az élet már nem ér semmit.

A film címe a filmben használt egyik fegyverre, az MR 73-re utal, amely a francia Manurhin által 1973-ban gyártott pisztolyról származik (innen a név). Ez .357-es vagy .38-as lőszerrel lőtt, és szilárdságáról és pontosságáról vált híressé.Szerző: Bafam