80% 65 szavazat
SPL: A bosszúhadjárat

SPL: A bosszúhadjárat

SPL: Sha po lang
Filmadatlap
5
Vélemények (5)
17
Szereplők (17)
12
Képek (12)
1
Videók (1)
1
Érdekességek (1)
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum
quentin  

FILMINFÓ

Az intelligens Hong-Kong-i rendőrfelügyelő, Chan, annak szentelte életét, hogy börtönbe juttassa a hírhedt bandavezért, Wong Po-t. Éppen egy olyan tanút kísérnek a bíróságra, aki tanúskodhat a gengszter ellen, amikor egy autóval beléjük rohan a banda kegyetlen bérgyilkosa, Jack. A tanú és a felesége is meghal, csak a kislányuk marad életben. Chan csak megsérül, de amikor eltávolítják fejéből az üvegszilánkot, kiderül, hogy rákja van, és már nincs sok ideje hátra. Eközben Ma Kwan-t, egy másik körzet hírhedten kemény rendőrfelügyelőjét nevezik ki Chan részlegének élére, aki elhatározza, hogy rendet csinál. Chan mindhárom fiatal beosztottja védelmébe veszi a főnökét, aki közben örökbe fogadja a meggyilkolt tanú kislányát.

Ország: Hongkong, Makaó
Premier (HU): 2007.03.29.
 
2023.08.04 HE7EDIK

legújabb vélemény

Zseniális verekedésekkel teletűzdelt bosszúfilm, egy rendkívül drámai végkifejlettel. Kínai klasszikus.

0
 
2018.07.27 Megamovie

A harcjelenetek nagyon jók mozgalmasak, pörgősek és kellően véresek. Viszont a rendőrség és a maffia szembenállásának szálát jobban kidolgozhatták volna. Összességében nálam ez egy felemás film az akciók miatt kiemelkedik a ilyen típusú filmek közül... Több

0
 
2015.09.02 Barthy

Várakozás volt bennem a film iránt, de nem lett az a húha kategória. Amolyan egyszerű és nézhető kategória. Ami persze nem feltétlen rossz. Még valamilyen szinten el is szórakoztatott. Egyszer meg lehet nézni bárki számára.

0
 
2016.11.09 ZiggityZag

Bizony, mindenkinek látnia kell, aki a küzdő sportok szerelmesének vallja magát. Minden idők egyik legjobb és legbrutálisabb harcos filmje.

0
 
2015.10.27 quentin

A küzdős jelenetek nagyon jók! Kevésbé jellemző a művészies kungfu, inkább a brutális utcai harc a jellemző. Donnie yen koreográfiái vérrel és fájdalommal teliek. A Sammo és Donnie közti harc az egyik legjobb, amit valaha láttam.

0

A film összbevétele 954 211 dollár volt (imdb.com).

#1