59% 98 szavazat
Star Wars: Az akolitus

Star Wars: Az akolitus

The Acolyte
Filmadatlap
15
Vélemények (15)
39
Szereplők (39)
20
Képek (20)
3
Videók (3)
2
Érdekességek (2)
Díjak
Filmkritika
28
Cikkek (28)
93
Fórum (93)
Master  

Sorozat áttekintés

1. évad (2024) - 8 epizód

Hol nézheted

Carrie-Anne Moss
Lee Jung-jae
Dean-Charles Chapman
Amandla Stenberg
Amandla Stenberg
Jodie Turner-Smith
Carrie-Anne Moss
Amandla Stenberg
Amandla Stenberg
Charlie Barnett
Dafne Keen
Carrie-Anne Moss
Lee Jung-jae
Amandla Stenberg
Dafne Keen
Amandla Stenberg
Charlie Barnett
Lee Jung-jae
Lee Jung-jae
Amandla Stenberg

FILMINFÓ

A sorozat a Csillagok háborúja világába kalauzolja a nézőt, azokba az időkbe, amikor a Galaktikus Köztársaság a végnapjait élte. Figyelemmel kísérhetjük az árnyékokban ténykedő, titkos tevékenységeket, amik az erő sötét oldalának felemelkedéséhez… Több


Forgatókönyvíró: Leslye Headland, George Lucas
Ország: Amerikai Egyesült Államok
Premier: 2024.06.04. | Disney+ (2024.06.05.)
 
2024.06.13 aliasteáscsésze Nézhetetlen

legújabb vélemény

Hihetetlen unalmas, gyermeteg

és pocsék. A karakterek, jelmezek és a díszlet messze az Egy új remény alatt. Chewbacca új változata egyszerűen szánalmas. Ez a sorozat, a Star Wars sárba tiprása.

0
 
2024.06.08 Master

A karakterek gyengék szörnyen

A legelső epizód még pipa volt nálam, aztán a második már teljes visszaesés. A fő karakterekkel van a gond: Amandla Stenberg például nagyon nem egy SW-figura, márpedig őrá épít nagyrészt az egész script. A másik főszereplő Lee Jung-jae, aki amúgy a Nyerd meg az életedből lehet ismerős, ugyancsak gyengécske Sol mester bőrében. A látvány elmegy, a sztori egyelőre nem bontakozik ki (lehet jó és rossz is, ez két rész után nem dönthető még el), de a szereplők, karakterek szörnyen B kategóriásak, az már most egyértelműen látszódik. A Star Wars élőszereplős sorozatai a Mandalóri óta valahogy gyengülő tendenciát mutatnak. Az IMDb-n a Mandalóri és az Andor emelkedik csak átlag fölé (bár az Andort nem értem, miért). Az egész streamingsorozat-gyártás holtpályára került csakúgy, mint a kánonfilmek készítése. Sajnálatos, de ez a Disney sara. Komoly változásokra lenne ott szükség, de először is jobb rendezőkre és valódi színészekre, igazi karakteres alakításokkal. Nálam a Solo-filmnél szakadt meg a SW-univerzum sikerkorszaka még 2018-ban.

2
 
2024.06.06 Coyote

Izgalmas, látványos

Úgy tudom ez már a hatodik élőszereplős Star Wars streamingsorozat. Volt eddig a Mandalóri (2019), a Boba Fett (2021), az Obi-Wan (2022), az Andor (2022), az Ahsoka (2023) és most Az akolitus. Nekem igazából mindegyik tetszett valamiért, mindegyik más miatt. Az akolitus a sztorijával fogott meg, hiszen jócskán a Baljós árnyak előtt játszódik, tehát valamiféle prequel jelleget ad a franchise egészének. Amellett látványos is az egész. Nemrégiben találtam rá egy kérdőívre, amelyen szavazni is lehet az egyes sorozatokra, hogy kinek melyik a kedvence.

2
 
2024.06.07 hp

Úgy írom ezt, hogy még csak az elején járok az évadnak, de eddig kimondottan érdekesnek és üdítőnek tűnik ez az új idővonal. Itt egy nyomozós krimi a Star Wars univerzumában, nem is hangzik ez rosszul, ugye? :)

0
 
2024.06.08 Morpheus

Két rész készült el, ezek alapján egyelőre közepes

Összesen két résszel indították el a dolgot, mely két epizód nem húzta fel az Akolitust a már elkészült SW sorozatok fölé. Jelenleg az élőszereplős SW streaming sorozatok között egyértelműen a Mandalori és az Andor vezet. Az akolitusban számomra a főszereplők a gyenge láncszemek és persze az, hogy szimpla krimi jelleget kapott az egész. De még alakulhat. Két rész még csak afféle kostoló csupán.

1
1
 

Vernestra Rwoh, akit Rebecca Henderson alakít, ebben a sorozatban debütál élőszereplős formában. Korábban már szerepelt olyan könyvekben és képregényekben, amelyek a Köztársaság fénykorában játszódtak. Leslye Headland szerint Vernestra lesz az egyetlen ismert karakter az időszakból, aki az első évadban szerepel majd, és azt tervezi, hogy egy esetleges második évadban mások is csatlakoznak a szereplőgárdához.Szerző: Hupka Adrián

#1
 

A történet a Köztársaság végnapjaiban játszódik, körülbelül száz évvel a Baljós árnyak előtt.Szerző: Hupka Adrián

#2