Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
65%

A végzet órája (2018)

The House with a Clock in Its Walls
Filmadatlap
 
28
Szereplők
12
Vélemények
43
Képek
6
Videók

Galéria (43)

Cate Blanchett
Jack Black
Jack Black
Cate Blanchett
Owen Vaccaro
Jack Black
Jack Black
Owen Vaccaro
Cate Blanchett
Jack Black
Cate Blanchett
Jack Black
Cate Blanchett
Jack Black
Eli Roth
Owen Vaccaro
Jack Black
Owen Vaccaro
Kyle MacLachlan
Kyle MacLachlan
Cate Blanchett
Jack Black
Jack Black
Eli Roth
Jack Black
Cate Blanchett
Eli Roth
Owen Vaccaro
Eli Roth
Owen Vaccaro
Owen Vaccaro
Jack Black

Videók (6)

 
Eastern79   2021. 11. 28.

legújabb vélemény

0
Elbaltázott adaptáció

John Bellairs 1973-ban kiadott azonos című regénye alapján a főként horrorfilmjeiről ismert Eli Roth készített egy látványos fantasykalandot. A rendező láthatóan nehezen tudott megválni kedvenc stílusa kliséitől, és talán éppen ezért vérzik el a produkció: a horror, fantasy és tinihorror elemeket ügyetlenül keveri a felnövéstörténetekkel, ennek eredményeképpen nem tud egyetlen műfajból sem többet kihozni az átlagnál, pedig van benne potenciál. Owen Vaccaro Lewis szerepében kitűnő választás volt, minden tekintetben méltó partnere a nagyoknak. Jack Black hozza a formáját a hedonista mágus Jonathanként, és Kyle McLachlan is meggyőző (kevés játékideje ellenére is) a gonosz ellenfél szerepében, a film igazi meglepetése számomra azonban Cate Blanchett. Florence, a boszorkány szerepében olyan kisugárzása van, mint keveseknek a kollégái közül. Nem csak a jól eltalált kosztümök és hajköltemények miatt, egyszerűen valami megfoghatatlan árad a színésznőből. Ráadásul a film humoros pillanatait is az ő karakterének köszönhetjük, ugyanis Jonathannal vívott rövid, pikírt és igen velős szócsatáik rendkívül szórakoztatóak. Minden adott volt a sikerhez, remek vizualitás, kitűnő színészi játék, de sajnos a rendező ügyetlensége miatt szétesik a végére. Egyszer azért érdemes próbát tenni vele.

 
indingo   2019. 05. 04.

0

A látványban voltak nagyon jó megoldások, amik kifejezetten felüdülést hoztak a filmben, de ugyanakkor Jack Black félig babaként szörnyű volt. Kicsit koncepció nélküli volt a történet, a készítők se tudták, hogy milyen korosztálynak szánnak.

 
Ms. Akárki   2019. 09. 25.

0

Nagyon gyerekfilm kategória, de még nekem is tetszett kb a film feléig. Jack Black zseniális és debil egyszerre mint mindig. Imádom a játékát. De a film vége fele átmegy inkább elmebeteg katyvaszba az egész történet...miért kellett Jack Blacket olyan... több»

 
BoBamburg   2019. 07. 30.

0
Libabőr 3..

Eli Roth-ot nagyon bírom, mint színész és mint rendező egyaránt. Főleg a horror filmjei miatt. De utóbbi időben már-már nekem kellemetlen, amiket csinált, pl.: Bruce Willis-el a bosszúvágy vagy ez a film. Mert hát lássuk be, ez egy nagyon giccses, nagyon bugyuta gyereknek készült "horror" (már ha szabad rá használni ezt a jelzőt).

 
Lonka   2019. 08. 16.

0

Nem volt nagy szám a története. Eleve nem értem, hogy ki volt a célközönség, mert ez még a gyerekeknek is kevéske.

 
Az amatőr   2018. 11. 28.

0
Tik-tak ketyeg az óra,de nem hallani az ütèst

Hát igen, ez sajnos egy felejthető alkotás lett. Vannak benne ugyan jó részek, de egy tipikus családi fantasynál nem több. Mindenesetre Cate Blanchett és Jack Black jó párost alkottak, bár játékuk sokszor kimerült az egymással való gyerekes csúfolódásban, ami az elején még ígéretesnek tűnt, de aztán egyre fárasztóbb lett. Az ilyen és ehhez hasonló poénok közül sok elveszítette a varázsát, miután a kelleténél többször lett elsütve.A filmben alapjában véve sok volt az ismétlés. A karakterek is elég kiszámíthatóak voltak, hóbortos nagybácsi,menő fiú,béna fiú,gonosz boszorkány...Egyedül a látvány tudott valamennyit lendíteni a dolgokon, az viszont tényleg elsőosztályú volt. A háttértörténet is izgalmasra sikeredett. Ezenkívül a fordulatok is ötletesen lettek megtervezve, csak az összhatás nem lett annyira kiemelkedő.Végeredményben a Végzet órája, egy jó minőségű egyszer nézős mozi, ami képes bizonyos szintig elszórakoztatni minden korosztályt, ám ezt a határt sohasem lépi túl. Leginkább egy túl fújt lufihoz tudnám hasonlítani,amit addig-addig próbáltak nagyobbra növeszteni míg aztán teljesen kipukkadt.

 
jfruzsi97   2020. 10. 14.

0

Elég látványos egy film volt, voltak benne jó részek,de többségében nekem elég lapos volt a sztori. Annyira se fogott meg, hogy emlékezzek 1 jelenetre is.

A film összbevétele 131 457 147 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 32 537 030 forintot termelt. A hazai mozik összesen 31 619 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A végzet órája a horrorfilmes rendező, Eli Roth első irodalmi adaptációja, egyszersmind pedig első családi filmje is.

(hp)
 

A film alapjául szolgáló könyvet a népszerű goth művész, Edward Gorey illusztrálta.

(hp)
 

A rendező, Eli Roth felesége, Lorenza Izzo alakítja a filmben Lewis édesanyját.

(hp)
 

A végzet órája Eli Roth első, nem korhatáros filmje.

(hp)
 

A végzet órája John Bellairs azonos című regényének adaptációja.

(hp)
 
Régóta kérdéses számomra, hogy Eli Roth-nak nagyobb-e az egója a tehetségénél, de ettől a filmtől sem kaptam meg a végső választ. több»