Nincs bocsánat
A legújabb sorozatokat egyre nehezebb autonóm alkotásokként értékelni, működésmódjuk inkább követi szériagyártott termékek kereskedelmi logikáját, mint hagyományos filmművészeti alkotásokét. A The Last of Us második évada is inkább tekinthető egy újabb történet első felvonásának, mint önálló egységnek, hiszen az eredeti játék cselekményének közepén vágja el az eseményeket, olyan franchise-ok gyakorlatát követve, mint a Squid Game vagy az éppen a végkifejlethez érő és műfajteremtő univerzumát maratoni hosszúságú dupla epizóddal lezáró Mission: Impossible. Spoileres kritika. Több
Az időmet adtam nektek, és ti elpazaroltátok!
Sajnos rögtön azzal kell kezdenem, hogy elmondom: nem a The Last of Us második évad kritikájának megírása került hosszú időbe, hanem a szezon végignézése. A világ egyik legelismertebb videójátékának adaptációja a második évadra a streaming sorozat műfaji szemszögéből is egy zsenge, bátortalan erőlködéssé vált. Ugyan filmes esztétika szempontjából jól néz ki, de sajnos a hét epizód alatt nem tud sem a vontatott, az évad egészét tekintve unalomba fulladó cselekményével, sem a nagyon rosszul hangolt karaktereivel kikecmeregni a középszerűségből. Több
Hasonló sorozatok
A hazai sajtóban megjelent kritikák, egy helyen!
Amennyiben szeretné, hogy írása megjelenjen a kritikák között, kérem,
vegye fel velünk a kapcsolatot.