Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
67%

Az Útvesztő - Tűzpróba (2015)

Maze Runner: The Scorch Trials
Filmadatlap
 
26
Szereplők
73
Vélemények
20
Képek
21
Videók

Filmkritika: Az Útvesztő - Tűzpróba (2015)

A hazai sajtóban megjelent kritikák, egy helyen! Amennyiben szeretné, hogy írása megjelenjen a kritikák között, kérem, vegye fel velünk a kapcsolatot.
 
Míg a szereplők kiszabadultak a labirintusból, a készítők most sétáltak csak bele egy útvesztőbe. több»
 
James Dashner Az útvesztő tetralógiájának második része, a Tűzpróba jobban sikerült, mint elődje: izgalmasabb, látványosabb, fordulatosabb kalandban van részünk – többek között Pados Gyulának, a film hazai operatőrének köszönhetően. több»
 
Elődjéhez hasonlóan ezt a darabot is érdemes megnézni, ha két óra agyatlan szórakozásra vágyik valaki, de szerintem lesznek még rajtam kívül, akik rossz szájízzel nyugtázzák majd a film le(nem)zárását. több»
 
Az útvesztő folytatásában ezúttal valóban a lovak közé hajítják a gyeplőt, és ezt tessék szó szerint érteni! A Tűzpróba legnagyobb erénye, hogy az alkotók el mertek szakadni James Dashner azonos című regényének lapról lapra történő vászonra adaptálásától, és az alapokat megtartva olyan úton elindulni, amellyel sikerül felülmúlni még a könyv nyújtotta élményt is – ez pedig az adaptációk esetében az a bizonyos fehér holló kategória! S így a majdani banális végkifejlet is megbocsátható, hiszen az út a fontos, s nem a cél.
 
Az első rész varázsa és a hatalmas cliffhanger után már vajmi kevés bizalmat lehetett szavazni az Útvesztő folytatásának. Futás, menekülés, újból bajba keveredés, válaszok nélkül. A könyv legtöbbet érő momentumai és szörnyei félredobva a kukába, egy olyan szkriptnek és sztorinak adva helyett, ami köszönőviszonyban sincs a nyomtatott változattal. Ahogyan Thomas is mondta a film végéhez közeledve, belefáradt a menekülésbe, osztozunk ebben. több»
 
Megtekintés: Young Adult, ami azt jelenti, hogy harminc felett már nem biztos, hogy le tud kötni. Durvának nem elég durva. több»