Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
73%

A kairói eset (2017)

The Nile Hilton Incident
Filmadatlap
 
26
Szereplők
4
Vélemények
14
Képek
2
Videók

Galéria (14)

Fares Fares
Fares Fares
Fares Fares
Fares Fares
Hania Amar
Mari Malek
Fares Fares
Fares Fares
Fares Fares
Hania Amar
Fares Fares
Fares Fares
Hania Amar

Videók (2)

 
hogerr   2019. 07. 10.

legújabb vélemény

0

Kicsit hiányoltam belőle az energiát. Hiába van szó valós eseményen alapuló politikai thrillerről, a forgatókönyvbe elfért volna több fikció, hogy az egész egy kicsit tempósabb legyen.

 
Berto49   2019. 01. 13.

a nap véleménye

0
Krimi és politika skandináv módra

Valahogy kárpótolni akartam magamat, mert sem a megyeszékhelyen, ahol élek, sem a környező városokban egyetlen mozi sem adja a „64-es betegnapló” című filmet. Ezért választottam ezt a Fares Fares főszereplésével készített filmet, mert őt nagyon megke... teljes kritika»

 
lakilúk   2017. 03. 27.

0

Furcsa érzésem van a filmmel kapcsolatban. Az egyes jelenetek gyönyörűen vannak felépítve, de összességében nem áll valahogy össze a film. Nehéz ezt megmagyarázni, de szerintem ha megnézed, érteni fogod, miről beszélek. Vaciálok, milyen értékelést adjak, de egy erős 3-as lesz a megfelelő.

 
Thor   2017. 01. 31.

0

Amit elsőre észrevettem, az a kiváló operatőri munka. Egészen különleges atmoszférája van a filmnek, bátran merem ajánlani a krimi rajongóinak.

A film összbevétele 81 089 dollár volt (imdb.com).

 

Nem meglepő, hogy az egyiptomi politikai viszonyokat is leleplező film forgatását a hatóságok betiltották, ezért néhány külső jelenetében Marokkó gazdasági fővárosa, Casablanca „ugrott be”.

(Berto49)
 

A filmet a 2017-es Sundance Filmfesztiválon is bemutatták, ahonnan elhozta a Zsűri Nagydíját (Dráma).

(hp)
 
A történelmi szál és a rendőrtiszt története párhuzamosan halad, majd a legvégső jelenetben összefonódik. Nehéz eldönteni, hogy a ténylegesen megtisztító katarzist, vagy éppen annak szükségszerű elmaradását látjuk-e. 9/10 több»
 
Tarik Saleh alkotása egy lassú krimi, amely kitekintés a nagyvilágba, betekintés Egyiptomba és a korrupció mocskos és roncsoló hatásainak és következményeinek vizsgálata, amely alól senki sem szabadulhat. A fantasztikus zenét, kiváló fő- és mellékalakításokat és a felszín alá betekintő operatőri munkát felesleges jelenetek és kisebb fennakadások fogják csak egy picit vissza. 85/100 több»
 
Ma már nílusi forradalom néven emlékezünk az egyiptomi fiatalok 2011-es, kairói lázadására. A kairói eset krimi-köntösbe csomagolja a történelmi eseményeket. 60/100 több»