Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! Login  
72

A kairói eset (2017)

The Nile Hilton Incident
Filmadatlap
 
26
Szereplők
3
Vélemények
14
Képek
3
Videók
 
hogerr   2017. 06. 28.

Kicsit hiányoltam belőle az energiát. Hiába van szó valós eseményen alapuló politikai thrillerről, a forgatókönyvbe elfért volna több fikció, hogy az egész egy kicsit tempósabb legyen.

 
lakilúk   2017. 03. 27.

Furcsa érzésem van a filmmel kapcsolatban. Az egyes jelenetek gyönyörűen vannak felépítve, de összességében nem áll valahogy össze a film. Nehéz ezt megmagyarázni, de szerintem ha megnézed, érteni fogod, miről beszélek. Vaciálok, milyen értékelést adjak, de egy erős 3-as lesz a megfelelő.


 
Thor   2017. 01. 31.

Amit elsőre észrevettem, az a kiváló operatőri munka. Egészen különleges atmoszférája van a filmnek, bátran merem ajánlani a krimi rajongóinak.

Fares Fares
Fares Fares
Fares Fares
Fares Fares
Hania Amar
Mari Malek
Fares Fares
Fares Fares
Fares Fares
Hania Amar
Fares Fares
Fares Fares
Hania Amar
 
Tarik Saleh alkotása egy lassú krimi, amely kitekintés a nagyvilágba, betekintés Egyiptomba és a korrupció mocskos és roncsoló hatásainak és következményeinek vizsgálata, amely alól senki sem szabadulhat. A fantasztikus zenét, kiváló fő- és mellékalakításokat és a felszín alá betekintő operatőri munkát felesleges jelenetek és kisebb fennakadások fogják csak egy picit vissza. 85/100 több»
 
Ma már nílusi forradalom néven emlékezünk az egyiptomi fiatalok 2011-es, kairói lázadására. A kairói eset krimi-köntösbe csomagolja a történelmi eseményeket. 60/100 több»
 
A történelmi szál és a rendőrtiszt története párhuzamosan halad, majd a legvégső jelenetben összefonódik. Nehéz eldönteni, hogy a ténylegesen megtisztító katarzist, vagy éppen annak szükségszerű elmaradását látjuk-e. 9/10 több»
 

A filmet a 2017-es Sundance Filmfesztiválon is bemutatták, ahonnan elhozta a Zsűri Nagydíját (Dráma).

(hp )


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.