Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
73
Filmadatlap
 
33
Szereplők
1
Vélemények
Képek
Videók

Érdekességek: The Oscars (2013)

Tudsz egy érdekességet a filmről? Ne habozz, oszd meg a közösséggel

 

Szerelem (2012) az első film a Tigris és sárkány (2000) óta, amit egyaránt jelöltek a Legjobb film és a Legjobb idegen nyelvű film kategóriában.

(rbernadett)
 

A ceremónia, a Legjobb női főszereplő kategória egyik jelöltjének, Emmanuelle Rivanak a 86. születésnapjára esett. A díjat végül Jennifer Lawrence kapta, aki köszönőbeszédében boldog születésnapot kívánt az idős színésznőnek.

(rbernadett)
 

A Legjobb női mellékszereplő díj jelöltjei mind édesanyát alakították szerepük szerint.

(rbernadett)
 

A házigazdát, Seth MacFarlanet számos kritika érte, néhány néző rasszistának, antiszemitának, homofóbnak és szexistának nyilvánította. A vendégek közül Steven Spielberg és Daniel Day-Lewis mind a ketten nagyon sértőnek találták MacFarlane John Wilkes Booth viccét, de mind a ketten beleegyeztek, hogy nem csinálnak nagy ügyet belőle. Jane Fonda, aki társbejelentője volt a Legjobb rendező díjának hasonló érzéseknek adott hangot a blogján, ahol elmondta, hogy MacFarlane humora nem kimondottan volt helyénvaló a szélkörű közönség számára. MacFarlane két nappal később tweetjében elmondta, hogy élvezte a ceremóniát, de nem csinálná még egyszer.

(rbernadett)
 

Az Oscar-díj történetében negyedik alkalommal fordult elő, 2006 óta pedig először, hogy az összes főkategóriában (Legjobb film, Legjobb rendező, Legjobb női főszereplő, Legjobb férfi főszereplő, Legjobb női mellékszereplő, Legjobb férfi mellékszereplő) 6 különböző film jelöltjei kapták a díjat.

(rbernadett)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.