Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
59%

Az ajtón túl (2016)

The Other Side of the Door
Filmadatlap
 
27
Szereplők
7
Vélemények
9
Képek
3
Videók
Az ajtón túl

Galéria (9)

Sofia Rosinsky
Sarah Wayne Callies
Sarah Wayne Callies
Logan Creran
Sarah Wayne Callies
Jeremy Sisto
Sofia Rosinsky
Sofia Rosinsky
Logan Creran
Sofia Rosinsky
Logan Creran

Videók (3)

 
Eastern79   2021. 10. 30.

legújabb vélemény

1
Igényes ijesztgetés

Igazán jó misztikus thrillert talán a Temetetlen múlt óta nem láttam, ez a film azonban majdnem hozza az előbb említett klasszikus színvonalát. Szépen fényképezett, kifejezetten igényes vizuális megoldásai és az ügyesen fenntartott feszültség azon filmek közé emelik, amelyekben alig látni erőszakos jeleneteket, mégis meggondolja az ember, hogy kimenjen-e a mosdóba a sötét előszobán keresztül. Az indiai környezet és a hindu mitológia telitalálat, mint ahogyan a gyermekét elveszítő anya szerepében Sarah Wayne Callies is, hiszen kellő mélységet ad az anyai szeretet feltétel nélküliségét kifejező játékának. A film végi kis csavar, bár számítani lehetett rá, mégis ötletes, és keretbe foglalja a történetet, amely ugyan nem több egy szokványos szellemsztorinál, mégis kerüli a közhelyes ijesztgetéseket, helyette sajátos dinamikával teremt feszültséget. Igényes misztikus thriller, erős atmoszférával.

 
Holló   2016. 02. 29.

2

Nekem nagyon tetszett! Pont azt kaptam, amit vártam a tartalma alapján. Képi világát tekintve is jól mutatott, a sztori is a helyén volt, hasonlóan a főszereplő színésznő alakításával. Pont ott borzongtam, ahol kellett.

 
HercegPeter   2017. 02. 01.

0

Itt is ugyanazt látjuk, amit már annyi más horrorban is. Megidéznek, megszólítanak egy szellemet azonban az nem az, vagy nem olyan amilyennek várják. Volt pár jelenet, ahol megijedhettünk volna, de ezeket nem használták ki a készítők. Ezzel próbálták a közhelyeket elkerülni szerintem, de ez a rémisztés kárára ment.

 
dailyfilmsan   2019. 02. 28.

0

A küszöbön állok a filmmel kapcsolatban mert voltak jó gondolatai a filmnek és igyekezett megnyerni magának mégis rossz szájízt hagyott maga után. Nem horror, inkább triller kategória ebből kifolyólag nem durvul néha próbál pszichésen hatni a nézőjér... több»

 
Cercei   2016. 07. 22.

1

Ez egy igazán olcsó és klisékkel telenyomott horror, melyet azért mégiscsak érdemes végignézni. Az anya jól játszik benne, valahol értem a félelmét, a kétségbeesését. Borzongatott azért rendesen...

 
inzon   2020. 05. 04.

0

A képi világa jó, de a történet igen gyenge, és kidolgozatlan. Lásd befejezés.

 
Attila   2016. 12. 04.

0

Szerintem nagyon jó film most néztem meg csak ajánlani tudom:)

A film összbevétele 14 332 467 dollár volt (imdb.com).

 

A film egyik jelenetében Maria egy levél segítségével próbál meg kapcsolatba lépni fiával, s ehhez hasonló jelenet játszódik le az Insidious: A gonosz háza (2013) című filmben is.

(erare)
 

Maria-nak és Michaelnek van egy kutyája és két kanárija is. Az 1982-ben készült Poltergeist - Kopogó szellemben a Freeling családnak ugyancsak egy kutyája és egy madara volt.

(erare)
 

Myrtu neve a szanszkrit 'mrti' szóból ered, mely halált jelent.

(erare)
 

Myrtu szerepében Javier Botet látható, akinek nem ez az első 'horror-lány' szerepe, hiszen a 2013-as Mamában is egy női szellemet alakított.

(erare)
 

A filmben egy jelenet erejéig Rudyard Kipling szülőháza is felbukkan, s a film több utalást is tartalmaz a szerzőre. Pl. a játékoroszlánt Kánnak hívják, mint a Dzsungel könyvében szereplő tigrist, s az édesanya is ebből a könyvből olvas fel gyermekének. Ezekkel a rendező a tiszteletét szerette volna kifejezni a nagy író előtt.

(erare)