82% 57 szavazat
The Tunnel

The Tunnel

The Tunnel
Filmadatlap
3
Vélemények (3)
65
Szereplők (65)
50
Képek (50)
1
Videók (1)
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum
Lejátszás

FILMINFÓ

Karl Roebuck és Elise Wassermann nyomozók Folkestone és Calais cidékén nyomoznak egy francia politikus halálának ügyében. Sokkoló nyomokra bukkannak, melyekről kiderül, hogy egy sorozatgyilkos első lépései csupán...

(erare)

Ország: Egyesült Királyság, Franciaország
Premier: 2013.10.16.

Sorozat áttekintés

1. évad (2013) - 10 epizód
2. évad (2016) - 8 epizód
3. évad (2017) - 6 epizód
 
2023.04.24 kabel

legújabb vélemény

Langyos

Sajnos a Tunnel nem kimondottan izgalmas. Az elemek és a misztikum alapja megvoltak, de valahogy mégsem alakult ki egy érdekes krimi ebből. A szereplők nagy része steril, a dialógusok untatóak és filmileg idejétmúlt a kidolgozása a jeleneteknek. A sorozat tendenciája, hogy folyamatosan érdektelen szereplőket mutat be, és velük kell számos, totál fölösleges jelenetet töltenünk, amik alig segítik árnyalni személyiségüket. A centrális konfliktus folyamatosan elveszik a tengernyi szál és mellékelem között, melyek sokszor csak egy-egy epizód erejéig vannak bemutatva és eldobva. A két főszereplő világképének eltérése lehetett volna a történet egyik fő dinamikája, és van pár jelenet, ami ügyesen használja fel ellentétesen hozzáállásukat, mégis ez kevés, hogy egy érdekes dinamikát alkosson. A narratíva vontatott, mindig meg-megáll, és se nem eredeti, se nem érzelmileg magával ragadó, így aztán nem is tudott érdekelni, megtalálják-e a gyilkost vagy sem.

0
 
2018.01.27 gandalf01

Elég komor hangulatú sorozat, amely engem általában nagyon le tudott húzni, de azt is meg kell jegyezni, hogy nagyon izgalmas, szinte minden epizódra jut valami új. Érdemes belevágni mindenképpen!

0
 
2017.11.18 issue

A sztori és ezzel együtt a karakterek nagyon kidolgozottak, talán a legjobb sorozat ebből a szempontból, amit az utóbbi időben láttam. Én csakis ajánlani tudom!

0