Játssz egy Xiaomi Note-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  
69

A magas ősz férfi társat keres

(Un profil pour deux)
 
Berto49  2017. 09. 15. 23:27

A magas szőke férfi az elmúlt évtizedek során felismerhetetlenné öregedett, legalábbis számomra. A közkedvelt Pierre Richard ennek a filmnek az elején egy megkeseredett, a gyászába begubódzott nagyapát alakított, aki a vélt agorafóbiája miatt már két éve ki sem mozdult a lakásából. Változást a monoton életébe a lányától kapott táblagép okozott, mert felfedezte a társkereső oldalak hatalmas kínálatát. Ki is nézett magának egy minden szempontból megfelelő Flora nevű 31 éves szépséget, csak az ő 80 éve áthidalhatatlan akadálynak mutatkozott. A legmulatságosabb poén az volt, hogy Pierre úgy akart fényképet feltenni a netre, hogy fotót gyömöszölt be a gép egyik csatlakozó nyílásába. A történet azzal kezdődött, hogy Pierre unokája, Juliette totál részeg állapotban motorozni próbált, de Alex, az írással próbálkozó fiatalember megmentette őt a biztos balesettől. Kapcsolat alakult ki köztük, így került be a családba, ahol munkát ajánlottak neki, tanítsa meg a nagyapát a gép és az internet használatára. A történet jól alakult, senkinek se jusson eszébe, hogy egyetlen szereplő is megfelelő társ nélkül maradt. Nem kimondottan korszakalkotó mozi, amíg nézi az ember szórakoztat, de nagyon gyorsan felejthető. Az egyetlen megjegyezhető tanulság: az idő vasfoga mindenkit megrág.

 
novop  2017. 10. 08. 19:52

A szokásos francia vígjáték. Nem egy pörgős darab, az eleje kicsit nehézkesen indult, de egy percig sem unatkoztam. Jó egy kicsit kilépni a pörgős akció, dráma filmekből. Tetszett.

 
Penge  2017. 04. 16. 15:43

Aranyos vígjáték, bár emlékezetesnek nem feltétlenül mondanám. Egyszeri alkalomra jó volt, általában felüdülést jelentenek számomra a francia vígjátékok. A sztorija jópofa, azt is mondanám, hogy egyedi, abszolút pozitív élmény volt.

 
MiAzAki  2017. 04. 13. 07:33

Pierre Richard filmjeit mindig is bírtam, nagy fazon az öreg, és ahol ő felbukkan, ott a humor is garantált. Nekem bejött a film, nem olyan harsány, mint a hollywoodi vígjátékok, de épp ez tetszett benne. Merem ajánlani!

Pierre Richard
Pierre Richard
Pierre Richard
Yaniss Lespert
Pierre Richard
Pierre Richard
Fanny Valette
Fanny Valette
Yaniss Lespert
Pierre Richard
Yaniss Lespert
Yaniss Lespert
Fanny Valette
Fanny Valette
Yaniss Lespert
Fanny Valette
Pierre Richard
Yaniss Lespert
Pierre Richard
Fanny Valette
Pierre Richard
Pierre Richard
VOX.hu - A magas ősz férfi társat keres
Pierre Richard még öregesen óvatos léptekkel is el képes vinni a hátán egy filmet. 60/100
 

Pierre Richard egy interjúban az általa alakított karaktert Cyrano de Bergerac 17. századi francia íróhoz hasonlította.

(hp)
 

Fanny Valette Stéphane Robelin egy másik tervezett filmjéhez szerződött. Mivel a projekt végül nem valósult meg, Robelin felkérte Valette-t, hogy vállaljon szerepet A maga ősz férfi társat keres című vígjátékában. A színésznő örömmel tett eleget a felkérésnek.

(hp)
 

Pierre Richard elmondta, hogy a forgatókönyv elolvasásakor nagyon megtetszett neki az általa alakított karakter változása (ahogy egy idős, a világtól elzárkózott ember visszatalál az élet örömeihez), ez volt a döntő érv abban, hogy elfogadja a szerepet.

(hp)


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.